Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

novetats

Ves enrere Sóc informàtica, sóc enginyera, sóc tecnòloga

Sóc informàtica, sóc enginyera, sóc tecnòloga

Sóc informàtica, sóc enginyera, sóc tecnòloga

L'equip de les professionals que treballa en la Direcció General de Tecnologies de la informació i les Comunicacions (DGTIC) vol, en el Dia Internacional de la Dona, donar visibilitat i reivindicar el paper de la dona en el món de les noves tecnologies.

En els últims temps, en l'Administració Pública s'han realitzat grans avanços en favor de la dona i s'ha aconseguit eliminar la bretxa salarial, encara que hi romanen barreres existents com el sostre de cristall que limita el seu ascens laboral. En la indústria tecnològica mundial, en l'última dècada la presència femenina en càrrecs de responsabilitat ha augmentat prop del 20%, no obstant això, encara queda molt treball per fer.

En els anys 80, abans de la gran revolució de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), prop del 40% dels professionals del sector eren dones. Ara, en plena Era Digital, la matrícula femenina en carreres TIC a penes supera el 12%. Hi ha fins i tot classes en les quals no hi ha cap dona. Un dels factors d'aquesta caiguda vocacional han sigut els estereotips de la professió i la imatge poc atractiva associada a ella.

En la DGTIC, nosaltres les dones conformem el 45% del personal. Som professionals que, en igualtat de condicions i al costat dels nostres companys, donem suport a les infraestructures, comunicacions i sistemes d'informació de la Generalitat.

Les professionals de la DGTIC ens hem fet una foto i un vídeo per a donar visibilitat a la nostra labor, per a atraure la mirada cap a nosaltres en aquest 8 de març. Som dones apassionades per la vida i per les tecnologies, que treballem, des de tots els racons de la Comunitat Valenciana, per a desenvolupar una societat digital i crear un futur millor a través de les TIC. Dones que volem animar a les joves somiadores a unir-se a nosaltres, a interessar-se per aquesta professió que està canviant el món a través de la tecnologia.

#mujeresTIC #mujeresDGTIC #mujeresTech #donesTIC #donesDGTIC #donesTech #YosoyInformatica #JocSocInformatica  #YosoyIngeniera #JoSocEnginyera