Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Unió Europea

GVA Cloud CA-9O

El projecte de GVA Cloud, el núvol privat de la Generalitat Valenciana, consistix en la instal·lació de l'equipament i les tecnologies de computació més avançades (informàtica en núvol) en el centre de procés de dades (CPD) del complex administratiu Nou d'Octubre. L'objectiu és integrar i consolidar en un únic centre tots els sistemes d'informació de les conselleries que s'hi traslladen, aprofitant la centralització per a millorar l'eficiència en l'ús d'infraestructures i oferir millors condicions de fiabilitat, escalabilitat i rendiment que en els seus CPD d'origen.

Amb la tecnologia d'informàtica en núvol, els nous sistemes d'informació de qualsevol conselleria es desenrotllaran de manera estàndard i sobre una única infraestructura. Per a això, s'implantarà un model de servicis en el núvol que s'anirà ampliant progressivament. En una primera fase, GVA Cloud oferirà servicis d'infraestructures a aquelles conselleries que es vagen traslladant al complex Nou d'Octubre (model infrastructure as a service, IaaS). En una segona fase, es continuarà avançant per oferir el programari com a servici (model software as a service, SaaS).

A més, el servici de programari en el núvol permetrà estendre el model de clients lleugers, ja implantat amb èxit en el sistema educatiu. Este model donarà lloc a una reducció de costos de suport i manteniment i un estalvi molt important en el consum energètic, estimat en un 80 per cent.