Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere Moragues: 'L'Agenda Digital contribuirà a construir una economia més competitiva i una Administració més eficient en la prestació dels servicis públics'

Moragues: 'L'Agenda Digital contribuirà a construir una economia més competitiva i una Administració més eficient en la prestació dels servicis públics'

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha declarat hui que "l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana (ADCV) contribuirà a construir una economia més competitiva i una Administració més eficient en la prestació dels servicis públics".

Moragues ha realitzat estes declaracions durant la presentació a Castelló de la proposta del Consell d'ADCV, en un acte on han estat presents representants de l'economia, la societat i les diferents institucions públiques valencianes.

El conseller ha indicat que "l'ADCV expressa el ferm propòsit del Consell d'establir una estratègia per al període 2014-2020, capaç d'impulsar a través d'iniciatives concretes l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) com a motor del creixement econòmic sostenible i de l'ocupació de qualitat en la Comunitat Valenciana"

Així, coordinada per la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, l'Agenda orientarà les activitats en matèria de societat digital i TIC a la Comunitat els pròxims set anys "amb l'objectiu d'aconseguir un model productiu basat en la innovació i el coneixement i una ciutadania participativa que ajudarà a avançar en eixa Administració més àgil i eficient que tots desitgem", ha dit Moragues.

"És imprescindible sumar al procés d'elaboració de l'ADCV el punt de vista i les aportacions de tots els agents socials implicats i per això des del Consell volem presentar la nostra proposta a consulta pública, de manera que puguen arreplegar-se les aportacions per mitjà d'un procés obert, transparent i col·laboratiu", ha assenyalat el conseller. L'ADCV estarà oberta al procés de participació pública fins al 15 de setembre d'enguany a través de la pàgina web https://agendadigital.gva.es.

Moragues ha apuntat que l'ADCV suposarà una inversió aproximada de 600 milions d'euros a la Comunitat per a eixos pròxims set anys i que "esta inversió estarà cofinançada amb fons europeus i distribuïda entre els programes pressupostaris de les conselleries que desenrotllaran els plans i projectes específics".

En eixe sentit, ha recordat que "l'Agenda Digital per a Europa és una de les set iniciatives emblemàtiques d'Europa 2020, que traça un pla per a maximitzar el potencial econòmic i social de les TIC, i la Comissió Europea ja ha anunciat que les agendes regionals tindran finançament prioritari".

"Per això ens proposem comptar amb una ADCV definitiva, una vegada tancat el procés de consulta pública, abans de finalitzar 2013, perquè ens permetrà assegurar que la Comunitat reba el màxim finançament europeu en els pròxims anys, en concret a través dels fons regionals FEDER i del nou mecanisme Connectar Europa", ha manifestat.

El conseller ha destacat també que "el Consell ha apostat per una Agenda Digital que combina i entaula coherència entre els elements específics de la realitat socioeconòmica valenciana, arreplega i atén els nostres elements propis i particulars, amb les prioritats proposades per la Unió Europea i el Govern central".

Eixos bàsics

Per a assolir els seus objectius, l'ADCV s'articula entorn de tres eixos bàsics:

  • Ciutadania Digital: amb l'objectiu de promoure la participació activa de ciutadans i empreses de la societat digital.
  • Economia Digital: per a impulsar l'augment de la competitivitat i la creació d'ocupació a través de les TIC
  • Administració Digital: centrada en la millora de la qualitat i l'eficiència de l'adminsitració pública

Quant a l'ús intensiu de les TIC en la Generalitat, el conseller d'Hisenda i Administració Pública ha concretat que "aspirem que l'ADCV ens aporte una Administració pròxima, una Administració sense paper i una Administració transparent".

Per a Moragues es tracta d'aconseguir una Administració que "acoste la ciutadania i empreses per mitjà de la provisió de servicis avançats a través d'Internet, que permeten eliminar càrregues administratives; millorar l'eficiència, incorporant les TIC per a arribar a una administració sense paper i, en tercer lloc, augmentar la transparència de l'Administració oferint nous canals de participació ciutadana".

Finalment, el conseller ha destacat "l'enorme potencial econòmic del mercat TIC, que contribuïx ja en un 20% al creixement de la productivitat general de l'economia i suposa un 9,5% del PIB de la Comunitat Valenciana".