Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere La Generalitat presenta la seua estratègia TIC en el V Trobada amb el Sector Públic

La Generalitat presenta la seua estratègia TIC en el V Trobada amb el Sector Públic

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha presentat hui a Toledo els principals resultats de l'estratègia TIC de la Generalitat, en el marc del V Trobada amb el Sector Públic organitzat per la Fundació DINTEL.

Este esdeveniment reunix les administracions públiques i el sector de les TIC per a intercanviar coneixements i plantejar alternatives per al desenrotllament de l'Administració electrònica. Esta edició ha comptat amb una àmplia representació de l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes que han presentat les seues principals iniciatives en este àmbit.

En este marc, la Generalitat ha presentat els principals resultats de l'estratègia TIC en esta legislatura, fonamentada en la creació d'un òrgan de govern únic, capaç d'oferir recursos i servicis d'informàtica i telecomunicacions a tota l'organització.

Bellés ha destacat que "la gestió centralitzada dels recursos TIC que realitza la Direcció General de Tecnologies de la Informació implica el manteniment de més de 700 sistemes d'informació interconnectats que permeten proveir servicis públics als més de 5 milions de ciutadans de la Comunitat".

"En esta legislatura hem aprofitat els avantatges del model centralitzat per a eliminar redundàncies i obtindre sinergies entre projectes. En dos anys hem aconseguit reduir en un 25 per cent el pressupost en TIC i hem passat de tindre 284 a 46 contractes", ha assegurat Bellés.

La directora general ha presentat les grans fites en què treballa la DGTI en l'actualitat, tal com marca l'Estratègia TIC 2011-2015 de la Generalitat, i entre les quals destaca l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana, la instal·lació de telefonia IP i el núvol privat GVA Cloud en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O).

GVA Cloud

La Generalitat durà a terme una inversió de 9,4 milions d'euros entre 2012 i 2015 per a posar en marxa la GVA Cloud o núvol privat corporatiu en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre. Este projecte estarà finançat al 80 per cent amb fons estructurals europeus i produirà uns estalvis anuals d'1,5 milions d'euros en gastos corrents en TIC.

El projecte ha suposat dotar a la nova Ciutat Administrativa Valenciana de la infraestructura TIC necessària per a donar servici als 4.000 empleats públics que treballaran allí. Així mateix, inclou la instal·lació d'un Centre de Processament de Dades (CPD) en el qual s'integraran els sistemes d'informació de les conselleries i la implantació de tecnologies de computació en el núvol (informàtica en núvol).

"Hem començat el trasllat i l'eliminació dels 18 centres de processament de dades de la Generalitat que es consolidaran en el CPD corporatiu de la Ciutat Administrativa", ha explicat.
 
"Després de les fases que afecten la infraestructura i l'optimització dels recursos físics, el nostre objectiu", ha dit Bellés, "és la implantació d'un model de provisió d'infraestructures i plataformes com a servici en la Generalitat". Per això, es proveiran entorns corporatius per tecnologies, com a servidors de bases de dades, programari intermediari i gestors de continguts, entre altres".

"L'any que ve iniciarem la fase del projecte que ens permetrà oferir el programari com a servici a tota l'organització. Pretenem que s'utilitze una aplicació única per a cada necessitat de manera que implantem aplicacions corporatives per a tota la Generalitat", ha explicat la directora general.

Telefonia IP

Respecte a la nova telefonia corporativa, Sofia Bellés ha explicat que "l'objectiu és estendre els servicis corporatius de comunicacions, telefonia, dades i videoconferència, a totes les seus de la Generalitat, independentment de la seua dimensió".  

"La Telefonia IP ens ha permés augmentar de 350 a 2.310 el nombre de seus amb servicis corporatius de veu entre 2012 i 2013. El principal esforç s'ha dut a terme en l'àmbit educatiu i sanitari, amb la integració en la xarxa de 1.557 centres docents i 547 centres sanitaris distribuïts per tota la Comunitat Valenciana", ha afegit Bellés.

"Amb este projecte es reduirà el consum telefònic en un 20 per cent i s'obtindran descomptes en les telefonades a mòbils d'un 65 per cent". A més, es podrà eliminar l'equipament antic (centraletes i línies externes) i estalviar en paper, tòner i consum energètic, ja que el fax desapareix i s'integra en el correu electrònic.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació, responsable de la implantació del projecte, ha organitzat sessions de formació per als usuaris i els tècnics en les tres províncies de la Comunitat i adapta solucions personalitzades per a cada centre.

El congrés, que té lloc al llarg de hui i demà a Toledo, porta per lema "L'emprenedoria i l'Agenda Digital per a Espanya" i aborda qüestions com la millora de l'administració electrònica, la connectivitat i confiança digitals, els nous professionals TIC i la I+D en l'economia actual, entre altres.