Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere Les conselleries aborden l’elaboració coordinada de l’Agenda Digital per a la Comunitat Valenciana

Les conselleries aborden l’elaboració coordinada de l’Agenda Digital per a la Comunitat Valenciana

ADCV

El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, s'ha reunit hui amb les conselleries per a abordar l'elaboració coordinada de l'Agenda Digital per a la Comunitat Valenciana  (ADCV).  

Esta iniciativa constituïx l'estratègia del Govern valencià per a potenciar el paper de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) com a motor del creixement i l'ocupació a la Comunitat. "Amb l'Agenda Digital, la Generalitat aposta per les TIC com a motor del canvi cap a una economia basada en la innovació i el coneixement, sostenible i integradora" , ha assegurat García Ribot.

La Secretaria Autonòmica d'Administració Pública, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), va iniciar l'elaboració de l'Agenda Digital Valenciana en virtut de les seues competències horitzontals en TIC, i ha elaborat ja un primer esborrany que ha presentat a les conselleries.

Segons García Ribot, "la proposta que hem presentat hui s'ha de complementar ara amb les distintes estratègies i plans sectorials, de manera que l'elaboració siga participativa i el resultat responga a la visió del Consell i a les necessitats de tota la societat valenciana en el seu conjunt".

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha explicat que "amb el treball d'arreplega i anàlisi de la informació que hem realitzat fins ara, hem preparat un document de treball per a les conselleries".

"Amb esta iniciativa, la Generalitat definix un pla els objectius del qual estan alineats amb les estratègies del nostre entorn per al creixement i l'ocupació i que inclou les actuacions específiques que requerix la realitat econòmica i social a la Comunitat, com han definit la Comissió Europea i el Consell de Ministres en la seua Agenda Digital per a Europa i per a Espanya", ha assenyalat Bellés.

D'altra banda, el secretari autonòmic ha explicat que la Comissió Europea ha anunciat que "les Agendes regionals tindran finançament prioritari en el futur període de programació 2014-2020, per la qual cosa esta iniciativa ens permetrà assegurar que la Comunitat reba el màxim finançament europeu en els pròxims anys". En concret, a través dels fons regionals FEDER i el nou mecanisme Connectar Europa.

Ús intensiu de les TIC

L'Agenda Digital per a Europa (DAE) és una de les set iniciatives emblemàtiques d'Europa 2020 i el seu propòsit és definir la funció que han d'exercir les TIC si Europa vol fer realitat les seues ambicions per a l'any 2020. L'objectiu de la DAE és traçar un pla que permeta maximitzar el potencial econòmic i social de les TIC, i en particular d'Internet, com a suport essencial de l'activitat econòmica i social.

L'Agenda Digital per a la Comunitat Valenciana gira entorn de tres eixos fonamentals: la ciutadania, l'administració i l'economia digitals. L'objectiu és aprofitar el potencial de les TIC per a fomentar un creixement econòmic sostenible, basat en la innovació i el coneixement.