Publicador de continguts

Ves enrere Soler: "El nou model productiu ha de tindre com a eix fonamental la innovació i el coneixement"

Soler: "El nou model productiu ha de tindre com a eix fonamental la innovació i el coneixement"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha manifestat que "la reorientació del nou model econòmic i productiu ha de tindre com a eix fonamental la innovació i el coneixement".

"Des de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic hem de liderar aquest canvi, que a més ve marcat per les autoritats comunitàries, ja que el model econòmic que teníem a la Comunitat Valenciana no era sostenible", ha continuat el conseller.

Vicent Soler ha fet aquestes declaracions durant l'acte d'obertura de la jornada Cooperar, innovar i créixer a l'Euroregió de l'Arc Mediterrani, que ha tingut lloc a la Ciutat Politècnica de la Innovació. A l'acte han assistit també el president de les Corts, Enric Morera, el president de Cierval, José Vicente González, així com representants de la UPV, de l'IVACE i de la Generalitat de Catalunya.

El conseller ha destacat la importància de fomentar la nostra col·laboració i d'unir i generar sinergies amb les regions de l'eix mediterrani, especialment amb Catalunya, que és el nostre principal soci comercial.

Així mateix, ha destacat que disposar d'un corredor mediterrani constitueix una "necessitat bàsica que s'ha retardat més de vint anys" i no podem continuar prescindint-ne.

"Un corredor mediterrani que no sols serà un corredor d'infraestructures, sinó també d'innovació i de noves tecnologies, cosa que ens permetrà fer front amb més garanties als reptes del segle XXI", ha indicat Vicent Soler.

Fomentar la innovació

Durant la intervenció, el conseller ha ressaltat que és essencial invertir en innovació per a poder créixer i potenciar el coneixement. "Des de la nostra conselleria podem fer molt en aquest sentit -ha explicat- i prova d'això és que el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2016 preveu un important augment de les partides destinades a les TIC, cosa que permetrà contribuir a la innovació de l'Administració valenciana."

Com a exemple d'aquest reforç de la inversió, Vicent Soler ha recordat que la partida que presenta un major increment en els pressupostos destinats a les TIC és la destinada a innovació tecnològica educativa, que està dotada amb 18,6 milions d'euros per al 2016, cosa que reflecteix un increment del 90 % respecte a l'exercici anterior.

D'altra banda, el conseller ha insistit en la necessitat de fomentar la innovació en l'àmbit empresarial. "Les empreses han d'apostar per les noves tecnologies i la innovació en tots els seus processos de negoci, perquè és essencial per a guanyar en competitivitat en tots els sectors econòmics."

"Per la nostra part -ha continuat Soler- la Generalitat ha d'anar més enllà de les seues fronteres i promocionar la participació de les nostres empreses en projectes d'investigació i desenvolupament, així com en iniciatives europees per a l'intercanvi de pràctiques d'innovació tecnològica."

"L'aposta per la innovació ha de ser decidida -ha afirmat el conseller d'Hisenda-, no ens podem quedar a mitges."