Publicador de continguts

Ves enrere Presenten més d'un centenar de propostes a la consulta pública de l'Agenda Digital CV

Presenten més d'un centenar de propostes a la consulta pública de l'Agenda Digital CV

La Generalitat Valenciana ha tancat la consulta pública de l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana (ADCV), en la qual ha destacat la participació del sector TIC valencià. En total, s'han rebut més d'un centenar de propostes de 84 organitzacions que s'estudiaran per a elaborar el text definitiu que aprovarà el Consell.

La proposta presentada a consulta pública va ser elaborada amb una visió global, en què van participar les distintes conselleries per a integrar les iniciatives en matèria TIC al voltant d'un objectiu comú, potenciar el paper de les TIC com a motor del creixement econòmic sostenible i l'ocupació de qualitat en la Comunitat Valenciana.

Este document va ser presentat pel conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, el passat mes de juliol a Castelló per a fer partícips a la ciutadania i als agents socials i econòmics implicats de l'elaboració de l'Agenda Digital. Per a promoure la participació es va obrir un procés de consulta pública en línia a través del portal agendadigital.gva.es.

Al llarg de les últimes setmanes la Generalitat ha rebut múltiples propostes, tant modificacions respecte al propòsit i abast de les actuacions com a mesures i projectes concrets per al seu desenrotllament. Han participat un total de 84 organitzacions que han remés 130 propostes, entre mesures i modificacions.

El sector TIC és majoritari amb més del 80% dels participants, però també s'han rebut aportacions de les universitats valencianes i del sector de la I+D i d'altres administracions públiques, així com de diverses associacions. Durant el procés de consulta el portal de l'Agenda Digital ha rebut més de 1.700 visites.

Totes les aportacions rebudes seran estudiades per les distintes conselleries per a la seua integració en el text final, que serà elevat per a la seua aprovació pel Consell abans de final d'any. El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, ha agraït la bona recepció que ha tingut la iniciativa, i ha mostrat la seua satisfacció "pel gran nombre de propostes remeses, que ens ajudaran a dissenyar una estratègia més efectiva que tinga en compte les particularitats de la realitat social i econòmica valenciana".

G. Ribot ha recordat que l'estratègia valenciana està alineada amb l'Agenda Digital per a Europa i per a Espanya, que perseguix maximitzar el potencial econòmic i social de les TIC, i en particular d'Internet. Així mateix ha assenyalat que "l'Agenda Digital constituirà una dels prioritats per al finançament europeu per mitjà de FEDER per al pròxim període de programació 2014-2020".

Estratègia coordinada

L'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana ha d'orientar les activitats en matèria de societat digital i TIC en la regió fins a l'any 2020. Totes les iniciatives s'han articulat entorn de tres eixos fonamentals, la ciutadania, l'Administració i l'economia digitals, a fi d'aprofitar el potencial de les TIC per a fomentar un creixement econòmic sostenible, basat en la innovació i el coneixement.

L'Agenda Digital valenciana suposarà una inversió aproximada de 600 milions d'euros, cofinançada per la UE i distribuïda entre els pressupostos de les conselleries, que desenrotllaran els plans i projectes específics. El sector TIC contribuïx ja en un 20% al creixement de la productivitat general de l'economia i suposa el 9,5% del PIB de la Comunitat.