Publicador de continguts

Ves enrere Els proveïdors de la Generalitat han d'enviar les factures des de hui en format electrònic

Els proveïdors de la Generalitat han d'enviar les factures des de hui en format electrònic

Hui comença la implantació del format de facturació electrònica obligatòria per a tots els proveïdors de la Generalitat, que a partir d'este moment han d'utilitzar la plataforma Ge-Factura per a enviar les factures a la Generalitat.

La Generalitat s'avança així a la normativa estatal, per la qual l'Estat ha fixat per al pròxim 15 de gener de 2015 la implantació de l'obligació de facturar de manera telemàtica.

Segons les estimacions fetes des de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, departament del qual depén la implantació de la plataforma de facturació electrònica Ge-Factura (www.ge-factura.gva.es), s'ha estimat que este sistema facilitarà la tramitació d'unes 500.000 factures a l'any i permetrà, en la fase més inicial (una part de la gestió es farà encara en format de paper), un estalvi estimat d'1 euro per factura, la qual cosa suposa uns estalvis de 500.000 euros.

Una vegada implantat totalment este sistema, es calcula que l'estalvi podrà arribar als 2,78 euros per factura. A més de comportar una important reducció dels costos, tant per a l'Administració com per a les empreses, l'obligació de facturar de manera electrònica comportarà l'agilització dels tràmits i, a més, la gestió sense papers mostra la sensibilitat de l'administració amb el medi ambient.

Campanya informativa

En les últimes setmanes, es du a terme una campanya a fi d'informar tots els proveïdors de la Generalitat de la entrada en vigor d'esta mesura, de caràcter obligatori. Així, s'ha fet una publitramesa que ha arribat a més de 5.000 proveïdors de la Generalitat, comunicació en què se'ls ha informat de com s'han d'adaptar al nou sistema i sobre l'ús de la plataforma de facturació electrònica creada, Ge-Factura.

A més, s'ha format treballadors del PROP, que atén el telèfon gratuït de la Generalitat 012, perquè puguen assessorar i ajudar els proveïdors, que poden cridar a este servici si tenen qualsevol dubte. En les pàgines web de les conselleries, s'ha instal·lat un enllaç directe al sistema Ge-factura, que permet als proveïdors consultar el fullet generat per a informar de manera clara sobre el funcionament d'este sistema.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació també ha fet presentacions d'esta aplicació als responsables de la facturació electrònica en les conselleries, així com als responsables dels departaments de salut.

Fase en proves

La plataforma de facturació electrònica de la Generalitat Ge-factura va entrar en funcionament en 2011 i, des de la posada en marxa (fins ara no era obligatòria), ha rebut una mitjana de 4.000 factures al mes. Amb l'obligació d'usar este sistema a partir de l'1 de juliol, s'ha estimat que el nombre de factures rebudes es multiplicarà per 10.

Una de les novetats que s'introduïx amb la facturació electrònica obligatòria és la connexió directa de Ge-factura amb el Registre Únic de Factures (RUF) de la Generalitat, la qual cosa comporta el registre automàtic de cada una de les factures rebudes.

Pot descarregar el tríptic informatiu ací.