Publicador de continguts

Ves enrere Els jutjats de Castelló estrenen les comunicacions electròniques amb l'Advocacia de l'Estat per a eliminar el paper

Els jutjats de Castelló estrenen les comunicacions electròniques amb l'Advocacia de l'Estat per a eliminar el paper

Els jutjats de Castelló estrenen les comunicacions electròniques amb l'Advocacia de l'Estat per a eliminar el paper

El partit judicial de Castelló ha estrenat el nou sistema de comunicacions electròniques amb l'Advocacia de l'Estat. Després d'unes quantes setmanes d'instal·lació per part de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, s'han iniciat les proves per a avançar en el projecte "paper zero" en l'administració de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Els jutjats del Contenciós, a la vista que les proves realitzades fins ara han sigut satisfactòries, seran els primers que tenen a la seua disposició el sistema Lexnet per a les comunicacions i notificacions en aquells assumptes en què intervinga l'Advocacia de l'Estat. Posteriorment s'estendrà el sistema a la resta de jurisdiccions del partit judicial de Castelló segons es vaja adequant la integració del sistema autonòmic Cicerone en la plataforma Lexnet, d'àmbit estatal.

Lexnet i Cicerone ja estan instal·lats i operant amb distints nivells de funcions en les instal·lacions judicials de Gandia, Requena, Sagunt, Villena, Novelda, San Vicente, Ibi, Catarroja, Carlet, Ontinyent, Sueca, Segorbe, Xàtiva, Orihuela, Alzira, Vinaròs, Nules, Alcoi, Vila-real, Picassent, Massamagrell, Quart de Poblet, Elda i La Vila Joiosa. A més, enguany s'estendrà als partits judicials de Mislata, València, Moncada, Llíria, Elda, Elx, Paterna, Torrevieja, Alacant, Dénia, Torrent, i Benidorm així com a les sales del Contenciós i el Social del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El nou sistema de comunicacions, a més, permetrà la connexió telemàtica de comunicacions i oficis dels jutjats amb altres institucions no jurídiques i, per eixe motiu, la conselleria ha començat a fer proves amb policies locals (s'està duent a terme una experiència pilot a Sagunt) i amb hospitals públics (com és el cas del de Requena).