Publicador de continguts

Ves enrere La targeta que acredita haver superat la Selectivitat arriba en línia als alumnes de la Comunitat

La targeta que acredita haver superat la Selectivitat arriba en línia als alumnes de la Comunitat

La Generalitat Valenciana ha posat per primera vegada, a disposició dels alumnes de la Comunitat, un sistema en línia que elabora i permet descarregar, des del portal de l'alumne Paseu, la targeta que acredita haver superat les proves d'Accés a la Universitat 2013 (PAU), necessària per a fer la preinscripció universitària.

La Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, va dissenyar en 2010, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), el sistema telemàtic Paseu (https://appweb.edu.gva.es/paseu) pel qual els alumnes poden consultar a distància i per Internet els resultats dels exàmens.

Com a novetat, enguany s'ha buscat una solució a les tradicionals targetes acreditatives que les universitats enviaven als centres educatius amb els resultats. Ara la plataforma permet elaborar i descarregar des del portal de l'alumne la targeta als alumnes, que podran gestionar directament la seua preinscripció universitària sense necessitat d'imprimir-la en paper ni de desplaçar-se fins als centres per a arreplegar-la.

D'esta manera, el Sistema Telemàtic de Preinscripció Universitària accedix a les targetes electròniques directament sense que els alumnes en presenten una còpia. El nou servici permet reduir la documentació a presentar, i també els costos, ja que s'eliminen els gastos d'emissió i de distribució de les targetes en paper.

Fins a 2010, cada universitat gestionava de forma independent les PAU. El portal de l'alumne recull les dades personals i els resultats de les proves dels alumnes i els permet fer reclamacions.

Des de 2011, els alumnes de cicles formatius també poden fer ús de Paseu i, enguany, a més de la targeta, s'hi ha incorporat la possibilitat de fer la sol·licitud telemàtica de la preinscripció.

Preinscripció en línia

Paseu és el portal de l'alumne per a les proves d'accés a les ensenyances oficials de grau de les universitats públiques de la Comunitat. Des del passat 21 de juny, l'alumne pot consultar en línia les qualificacions obtingudes en les proves, obtindre la targeta i introduir reclamacions o sol·licituds de revisió d'exàmens.

El portal de l'alumne ha rebut més de 133.000 visites des de llavors. Així mateix, dels 15.738 alumnes declarats aptes, més d'11.200 han descarregat ja la seua targeta acreditativa.

Els alumnes que hagen superat les proves selectives i desitgen cursar estudis superiors i de grau que tinguen un nombre limitat de places en les universitats de la Comunitat han de presentar una sol·licitud amb les seues preferències, l'anomenada preinscripció universitària.

El període de preinscripció està obert per als estudiants que hagen aprovat en la convocatòria de juny fins al pròxim 5 de juliol, i fins al dia 14, per a aquells que hagen suspés i es presentaran a les proves extraordinàries de juliol.

El tràmit es pot fer presencialment o bé des de casa, per Internet, a través del procediment establit en la web (www.preinscripcion.gva.es), on també es poden consultar quines notes fan el tall.