Publicador de continguts

Ves enrere La Xarxa d’Emergències COMDES compta amb 118 estacions a la Comunitat que oferixen servici al 97% de la població

La Xarxa d’Emergències COMDES compta amb 118 estacions a la Comunitat que oferixen servici al 97% de la població

La Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat de la Generalitat (COMDES) compta ja amb 118 estacions a la Comunitat que oferixen servici al 97% de la població.

Els operatius de seguretat i emergències de la Comunitat Valenciana utilitzen la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals de la Generalitat (Xarxa COMDES) per a millorar la coordinació i comunicació davant de situacions pròpies de l'estiu, com ara incendis forestals i grans esdeveniments.

La Xarxa COMDES està en millora constant, com ho demostra que fa pocs mesos es completara la instal·lació d'un nou centre a Catarroja per a reforçar la cobertura de la comarca de l'Horta Sud.

Un total de 123 ajuntaments han formalitzat ja la seua adhesió a COMDES per mitjà de conveni, principalment per a ús de les policies locals i els efectius de Protecció Civil.

"L'any passat, municipis com Benicarló, Vinaròs, Elx, Vila-real, Pilar de la Horadada, Massamagrell, Xàbia o la Nucia han començat a utilitzar activament els servicis de la xarxa i altres 11 municipis han iniciat la tramitació per a la seua adhesió", ha assegurat la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés.
 
Així mateix, s'han firmat 11 nous convenis amb altres flotes com la de Sanitat i Protecció Civil de la Generalitat i els consorcis provincials de bombers dependents de les tres diputacions provincials. Així, COMDES ha augmentat el seu nombre d'abonats en un 23 per cent l'últim any i compta, actualment, amb 7.075 usuaris.

Actuació coordinada en situacions d'emergència

COMDES és la Xarxa de Comunicacions Mòbils de la Generalitat que poden utilitzar les organitzacions que realitzen activitats de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat. Entre els usuaris de la xarxa es troben els consorcis de bombers, els cossos de protecció civil i emergències, la policia autonòmica i locals o els servicis d'urgència sanitària.

La Xarxa COMDES facilita l'actuació coordinada i eficient davant de qualsevol situació d'emergència, prevenció, rescat i seguretat que es produïsca, ja que permet integrar les comunicacions dels diferents operatius i constituïx una plataforma comuna de radiocomunicacions mòbils.

La Xarxa COMDES és, per tant, una "infraestructura comuna i fiable", que "assegura la comunicació de veu i dades entre els operatius i amb els centres de coordinació i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil o d'Internet estiga saturada", ha explicat la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés.

La Xarxa COMDES, que està inclosa en l'Estratègia TIC 2011-2015 de la Generalitat, és un element estratègic i vertebrador de la Comunitat i està concebuda perquè arribe a integrar totes les organitzacions i entitats responsables dels servicis d'emergències i seguretat del conjunt del territori.