Publicador de continguts

Ves enrere La xarxa de comunicacions mòbils d'emergències de la Generalitat ja oferix servici a 65 organitzacions

La xarxa de comunicacions mòbils d'emergències de la Generalitat ja oferix servici a 65 organitzacions

La xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat de la Generalitat (COMDES) ja oferix servici a 65 organitzacions per mitjà d'una única xarxa que vertebra el territori de la Comunitat Valenciana.

COMDES és la xarxa de comunicacions mòbils de la Generalitat que poden utilitzar les organitzacions que realitzen activitats de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana.

Entre els usuaris de la xarxa hi ha els consorcis de bombers, els cossos de protecció civil i emergències, la policia autonòmica i local i els servicis d'urgència sanitària. En l'època d'estiu actual és determinant en incendis forestals o en grans esdeveniments.

La xarxa facilita l'actuació coordinada i eficient en qualsevol situació d'emergència, prevenció, rescat i seguretat, ja que permet la comunicació de veu i dades entre els operatius i els centres de coordinació i jerarquia de comandament. També integra les comunicacions dels distints operatius, de manera que constituïx una plataforma comuna de radiocomunicacions mòbils.

La xarxa COMDES és un element estratègic i vertebrador de la Comunitat Valenciana, concebuda per a integrar totes les organitzacions responsables dels servicis d'emergències i de seguretat del territori.

En l'actualitat, més de 80 ajuntaments ja s'han adherit a COMDES per mitjà de conveni, principalment per a ús de les policies locals i Protecció Civil.