Publicador de continguts

Ves enrere La pàgina web de la Generalitat sobre Programes de la UE ja compta amb 4.164 subscriptors fixos

La pàgina web de la Generalitat sobre Programes de la UE ja compta amb 4.164 subscriptors fixos

La pàgina www.programasue.gva.es gestionada per la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública és una porta oberta al públic general que oferix informació sobre ajudes i subvencions de la Unió Europea, englobades en distints programes de medi ambient, innovació i educació. Així, a través d'esta web, les entitats i empreses valencianes poden trobar totes les convocatòries europees obertes en les quals poden participar.

A través d'esta web, la Generalitat presenta més de 30 programes europeus, la gran majoria programats per al període 2014-2020. Cada un d'estos, compta amb les seues característiques pròpies i pressupostos, però cal destacar que durant este període les ajudes disponibles representen un import global de al voltant de 120.000 milions d'euros. Només el programa europeu Horitzó 2020 compta amb un pressupost de 77.000 milions als quals les entitats i empreses poden accedir per mitjà de la realització d'un projecte.

Durant el primer semestre de 2014, este portal ha registrat prop de 10.000 consultes i compta actualment amb 4.164 subscriptors. Entre estos, actors, tant públics com privats, que volen beneficiar-se de subvencions de la UE o que busquen col•laborar amb altres regions per a emprendre un projecte europeu de manera conjunta.

Entre els subscriptors es troben: ajuntaments, instituts tecnològics, hospitals, universitats, fundacions, consultories, pimes valencianes, així com diverses organitzacions no governamentals i centres educatius. Tots ells es beneficien a més d'un sistema d'alertes que els permet rebre puntualment en el seu correu les últimes convocatòries europees, així com les novetats en l'àmbit comunitari que poden ser del seu interés.

D'altra banda, hi ha usuaris menys especialitzats en el vessant europeu que visiten la web perquè estan interessats en la informació, l'actualitat i les notícies de calat europeu en general. En el que va d'any, s'han realitzat quasi 8.000 descàrregues, sobretot de convocatòries de programes i fitxes sobre diversos fons. Així mateix, destaca l'augment d'usuaris que accedixen a la pàgina web a través del seu mòbil o tauleta tàctil, una mitjana de 200 persones al mes. Este número triplica les dades de 2013, que va registrar una mitjana de 60 persones al mes. L'actualització de la pàgina web és diària, especialment en la recopilació d'aquells documents corresponents a les convocatòries, bases jurídiques, notícies i publicacions dels distints programes.

Actualment, la Generalitat està treballant per a introduir millores en la pàgina web per mitjà d'una sèrie de modificacions tècniques que simplifiquen l'accés a determinats continguts. Així mateix, l'aparença visual de la pàgina serà modernitzada amb l'objectiu d'introduir seccions interactives, flaixos explicatius i de respondre, de manera més efectiva, a les necessitats d'informació dels interessats.

Els programes de la UE: una via de finançament addicional

Des de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, s'anima les empreses i entitats de la Comunitat a participar en els programes europeus per suposar una via de finançament addicional, a més de ser la porta d'entrada al coneixement de noves tecnologies, mètodes de treball i a l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques.

En este sentit, a través de la pàgina web www.programasue.gva.es, el Consell pretén acostar a la nostra regió els instruments de què disposa la Unió Europea, a fi d'avançar i transformar la nostra societat en una societat moderna, tecnològica i respectuosa amb el medi ambient que garantisca la seua estabilitat, sostenibilitat i desenrotllament per a les generacions següents.

La Comissió Europea concedix ajudes financeres directes en forma de subvencions a aquells projectes o organitzacions que afavorisquen els interessos de la UE o que contribuïsquen a l'aplicació dels programes i polítiques europees. La web que gestiona la Generalitat té com a objectiu ser una ferramenta d'informació general per a donar a conéixer els distints programes de la Unió Europea que compten amb pressupost per a finançar accions i projectes a la Comunitat Valenciana.