Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat supera la crisi informàtica sense cap ordinador infectat

La Generalitat supera la crisi informàtica sense cap ordinador infectat

La Generalitat supera la crisi informàtica sense cap ordinador infectat

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat que la Generalitat ha recuperat totalment la normalitat i ha superat la crisi informàtica sense cap fitxer infectat i cap equip informàtic compromés, "gràcies a la ràpida reacció de l'equip de seguretat informàtica de la Generalitat que, des del primer moment en què es va detectar el ciberatac mundial per mitjà del virus Wanna Cry, va prendre totes les mesures preventives necessàries per a evitar una infecció".

Vicent Soler ha informat de que la totalitat dels sistemes informàtics de la Generalitat funcionen en estos moments correctament i l'accés a Internet està normalitzat en tots els departaments. Únicament es manté una llista negra de direccions amb un alt risc potencial que romandran tancades fins que les avaluacions sobre el risc ho aconsellen. En tot cas, l'accés a estes direccions no cal per a l'exercici laboral en l'Administració.

 

Els empleats públics han recuperat també els correus electrònics que, com a mesura preventiva, van ser posats en 'quarantena' per contindre arxius adjunts. Estos missatges han anat arribant de forma progressiva a les safates d'entrada dels correus electrònics corporatius.

"Podem dir que la crisi ha passat ja. La ràpida reacció del nostre equip de seguretat ens ha protegit de resultar infectats, però açò no ens pot fer abaixar la guàrdia. Els nous virus informàtics ataquen de forma cada vegada més sofisticada i sorprenent. Per això, la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i el CSIRT-CV mantenen l'alerta i, entre altres actuacions preventives, continuen monitoritzant la xarxa per a buscar comportaments sospitosos", ha afegit Vicent Soler.

El titular d'Hisenda i Model Econòmic ha tornat a tindre paraules d'agraïment per a tots els tècnics i experts en seguretat de la Generalitat que han treballat sense parar estos cinc dies, fent guàrdies de 24 hores, per a "blindar" els sistemes informàtics de l'Administració que salvaguarden les dades de milers de ciutadans.

A més, també ha elogiat el comportament dels empleats públics i de la ciutadania que ha comprés la situació "des del minut zero" i han col·laborat en tot el que era necessari.