Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat ressalta el paper dels professionals TIC per a impulsar la competitivitat de l’economia valenciana

La Generalitat ressalta el paper dels professionals TIC per a impulsar la competitivitat de l’economia valenciana

 (28/11/2012).- La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés, ha inaugurat hui la nova seu del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV). Bellés ha destacat la labor dels professionals TIC i, especialment, el seu suport en la millora dels servicis públics, ja que "el 17,3 per cent dels informàtics treballen per a l'administració pública".

La directora general ha felicitat la Junta de Govern del COIICV pel treball exercit en els últims anys en defensa i representació de la professió, ja que "el paper dels professionals de les tecnologies de la informació és clau per a la innovació tecnològica i l'augment de la competitivitat en la nostra economia".

"És imprescindible comptar amb personal qualificat com els enginyers en Informàtica per a la correcta implantació de les TIC i cal recordar", ha explicat Bellés, "que en 2015 Europa podria necessitar cobrir 700.000 llocs de treball en tecnologies de la informació". Per això ha destacat la necessitat d'incrementar i millorar l'oferta de personal especialitzat, així com "treballar en la seua motivació i millorar la percepció social de la professió".

D'altra banda, ha ressaltat la importància de fomentar l'esperit emprenedor en TIC per a garantir la innovació, així com que "els enginyers s'integren en tots els sectors de l'economia, impulsant el canvi cap a noves formes de treballar més productives".

En l'àmbit de les administracions públiques, Bellés ha destacat "la decisió estratègica del Govern Valencià per impulsar la innovació tecnològica amb l'objectiu de reduir el gasto". És a dir, el nou model de gestió permet "racionalitzar l'ús dels recursos TIC de la Generalitat i emprar estos mateixos recursos per a millorar la gestió pública i impulsar la competitivitat i el creixement econòmic".

Com principal exemple d'això, la directora general ha presentat el projecte GVA Cloud, el núvol privat de la Generalitat, que constituïx el paradigma de l'estratègia TIC del Consell per a esta legislatura.

El projecte consistix en la instal·lació de tecnologies de computació en el núvol en el nou Centre de Procés de Dades Corporatives del Complex Administratiu 9 d'Octubre. "Este complex albergarà la major part de les seus administratives de la Generalitat. Estem parlant de donar servici a més de 4.000 funcionaris", ha afegit Bellés.

A més, GVA-Cloud és un model de servicis en el núvol que s'ampliarà progressivament i que permetrà consolidar els sistemes d'informació de la Generalitat i oferir servicis avançats a tots els departaments. Segons Bellés, "tot això donarà lloc a uns estalvis en gastos corrents estimats en 1,5 milions d'euros anuals".

"La Generalitat Valenciana aprofitarà la centralització de sistemes en el Complex 9 d'Octubre per a millorar l'eficiència en l'ús de les infraestructures, augmentant a més l'escalabilitat, la fiabilitat i el rendiment dels sistemes d'informació", ha conclòs la directora general.