Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat millora l’atenció telefònica d’incidències informàtiques als centres educatius

La Generalitat millora l’atenció telefònica d’incidències informàtiques als centres educatius

La Direcció General de Tecnologies de la Informació ha renovat i millorat l'equipament per a l'atenció telefònica del Servici de Suport i Assistència Informàtica (SAI) per a centres educatius dependents de la Generalitat Valenciana.    

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha destacat que "esta millora tecnològica permetrà oferir als centres una atenció de major qualitat i gestionar més eficaçment les incidències informàtiques que es reben per via telefònica".

SAI centralitza els servicis de suport i assistència informàtica que oferix la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport als centres educatius i atén qüestions relacionades amb programari, maquinari, allotjament web, comunicacions (Internet i telefonia) i peticions de material informàtic.

El servici oferix atenció personalitzada als centres educatius a través del portal web (sai.edu.gva.es), l'atenció telefònica i els 19 centres SAI distribuïts per tota la Comunitat Valenciana per a l'assistència in situ de tècnics especialitzats.

"El nou sistema amb què s'ha dotat a Educació permetrà reduir el temps d'espera dels usuaris i agilitzar la resolució de les incidències informàtiques dels centres educatius, ja que és capaç de registrar les telefonades per tipus i dirigir-les directament al grup de tècnics experts en cada matèria", ha explicat Bellés.

A més, "permet a l'usuari triar en quin idioma desitja ser atés, valencià o castellà, i conéixer el temps mitjà d'espera per a la seua telefonada".

El SAI ha atés un total de 91.686 incidències en el curs 2013/14, enfront de les 61.382 del curs anterior. D'estes, el 40% corresponia a incidències relacionades amb l'aplicació informàtica per a la gestió administrativa i acadèmica del sistema educatiu valencià (ÍTACA) i el 16% amb la distribució lliure LliureX 13.06. Des de la seua creació en 2006, el SAI ha atés vora 400.000 incidències.

Durant el curs que comença ara, 2014/15, els 19 centres SAI existents continuaran completament operatius en les ubicacions següents: Alcoi, Alacant, Almoradí, Alzira, Benicarló, Benidorm, Borriana, Castelló, Elx, Elda, Xàtiva, Llíria, Manises, Paterna, Port de Sagunt, Segorbe, Tavernes de la Valldigna, Utiel i València.