Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat instal·la programari lliure d’ofimàtica en la totalitat del seu parc informàtic

La Generalitat instal·la programari lliure d’ofimàtica en la totalitat del seu parc informàtic

La Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI) ha completat la instal·lació de programari lliure d'ofimàtica en tots els llocs de treball de la Generalitat. La iniciativa permetrà estalviar anualment 3 milions d'euros en l'adquisició de llicències.

"En el segon semestre de 2012, abordem la instal·lació de la suite d'ofimàtica en els llocs de treball de la Generalitat, i ja s'ha completat per al cent per cent del parc informàtic, uns 120.000 ordinadors entre l'àmbit docent, l'administratiu i el judicial", ha explicat la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés.

La iniciativa forma part de les mesures d'estalvi i contenció del gasto preses pel Consell a fi de racionalitzar l'ús dels recursos TIC. Segons Bellés, "açò permetrà a la Generalitat estalviar només en 2013 més de 700.000 euros i, en anys posteriors, reduir anualment en tres milions d'euros el gasto en llicències de programari propietari".

Estos estalvis s'acumulen als que s'obtenen amb altres iniciatives emblemàtiques de la Generalitat en matèria de programari lliure, com ara la implantació de LliureX, una distribució basada en GNU/Linux per a l'àmbit educatiu, que ja està implantat en tots els centres educatius públics de la comunitat (110.000 ordinadors), i que ha generat un estalvi de més de 30 milions d'euros des del seu inici en 2005.

La instal·lació del programari lliure d'ofimàtica s'emmarca en l'aposta estratègica del Govern valencià per l'ús del programari lliure en l'Administració de la Generalitat, que permetrà no sols un estalvi en llicències, sinó també fomentar el desenrotllament del sector TIC local, promoure el valencià en el món digital i millorar la interoperabilitat i la seguretat dels sistemes d'informació de la Generalitat.