Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat ha destinat 165.000 euros en 2012 per a acostar les noves tecnologies a les persones amb discapacitat

La Generalitat ha destinat 165.000 euros en 2012 per a acostar les noves tecnologies a les persones amb discapacitat

La Generalitat ha destinat 165.000 euros en 2012 per a l'adquisició d'equips i tecnologies de la comunicació específics per a l'accés a la societat de la informació de les persones amb discapacitat (AccesTIC) residents a la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d'Hisenda i Administració Pública convoca amb caràcter anual les ajudes AccesTIC, des de l'any 2007, "per facilitar l'accés a la societat de la informació de les persones que tenen alguna discapacitat de caràcter motor, sensorial o psiquicointel·lectual", ha ressaltat la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés.

"L'objectiu del Consell -ha explicat Bellés- és que les persones amb discapacitat tinguen la possibilitat d'accedir a equips relacionats amb les TIC per a millorar la seua qualitat de vida, evitar l'exclusió digital i afavorir la integració sociolaboral".

Durant l'any passat, AccesTIC va ajudar 196 persones de la comunitat subvencionant-los el 100% de la compra d'equips o instruments tecnològics amb què eliminar les barreres que els dificulten l'accés a la societat de la informació i del coneixement i, per tant, a avançar en la integració.

L'import mitjà rebut per cada persona beneficiada ha arribat als 841 euros per a subvencionar equips de telecomunicacions, facilitar l'accés a l'ordinador o a Internet, per a contribuir a la comunicació augmentativa o alternativa, així com els equips que ajuden al control de l'entorn o a l'emmagatzematge de la informació.

Les ajudes es destinen als residents en la comunitat que tenen reconeguda la condició legal de minusvalidesa amb un grau igual o superior al 33% i que desitgen comprar equips i tecnologies que servisquen de reforç al seu desenvolupament i autonomia personal.

Equips tecnològics més demanats

El 60 % dels productes tecnològics sol·licitats van ser per a pal·liar les discapacitats auditiva (24%) i visual (36,5%). A continuació, es van situar les tecnologies per a minimitzar carències cognitives, amb un 11,68%; de pluridiscapacitat, un 18,6%; físiques, amb un 9%; relacionades amb la paràlisi cerebral infantil, un 5%, i amb altres tipus de discapacitat, un 0,35%.

Els equips o productes tecnològics més demanats per les persones amb discapacitat de la Comunitat van ser els taulers electrònics de comunicació, els mòbils per a vídeotelefonades i els ordinadors amb característiques específiques per a persones amb discapacitat, sol·licitats pel potencial com a elements tecnològics integradors.