Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat controla el gasto en dispositius mòbils dels empleats públics

La Generalitat controla el gasto en dispositius mòbils dels empleats públics

La Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), ha posat en marxa mesures de control del gasto en dispositius mòbils que han permés estalviar 790.988 euros en 2012. Estes mesures es complementen amb la publicació de dos instruccions per a racionalitzar la provisió i el consum en els dispositius mòbils en la Generalitat.

En 2012, la Generalitat ha dut a terme diverses mesures per a racionalitzar el consum en comunicacions mòbils, entre les quals eliminar servicis amb tarifació addicional com els SMS Premium, agrupar en una sola targeta multiSIM totes les línies associades als diversos dispositius d'usuari (telèfon mòbil, pastilla, etc.), o restringir l'accés al servici de dades des de l'estranger.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha destacat que "les mesures de contenció del gasto que hem posat en marxa han permés a la Generalitat reduir en l'últim any el consum mensual en telefonia mòbil en un 33 per cent". "Només en 2012, la reducció del gasto en comunicacions mòbils ha superat els 790.000 euros", ha afegit.

Estes mesures es complementen ara amb la publicació de dos instruccions que tenen l'objectiu de racionalitzar la provisió i l'ús de dispositius mòbils en la Generalitat. "Amb estes instruccions volem establir un conjunt de bones pràctiques en l'organització que asseguren un ús responsable de la telefonia mòbil", ha explicat Bellés.

La instrucció número 3/2013, sobre mesures per al control del gasto, va destinada a fomentar una cultura de l'ús eficient de les comunicacions en l'Administració Pública, i a instaurar un sistema de control del consum dels usuaris. Per a això, entre altres mesures, s'establix un mecanisme de notificació als usuaris quan excedisquen la quota establida de consum mensual.

D'altra banda la instrucció número 2/2013, sobre la provisió de dispositius mòbils, regula els procediments per a la sol·licitud d'alta, baixa i canvi d'este tipus de dispositius, i per a la sol·licitud d'accés al servici de dades des de l'estranger, ara molt restringits.