Publicador de continguts

Ves enrere La Generalitat conclou a Alacant la presentació de l’Estratègia TIC 2011-2015 a entitats locals i diputacions

La Generalitat conclou a Alacant la presentació de l’Estratègia TIC 2011-2015 a entitats locals i diputacions

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha presentat hui els avanços de l'Estratègia TIC 2011-2015 de la Generalitat a la Diputació i els ajuntaments d'Alacant, així com al personal de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI) a la província.

La jornada, duta a terme a Alacant, és l'última d'una sèrie que va començar en el mes de maig a Castelló i que ha portat a les tres províncies de la Comunitat Valenciana el pla d'acció valencià en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Davall el lema "Reenginyeria TIC en l'Administració Pública: la centralització de les TIC en la Generalitat Valenciana", la jornada tècnica ha servit per a compartir l'experiència del Consell en la gestió i consolidació d'actius TIC i per a donar a conéixer els avanços dels principals projectes.

La directora general de Tecnologies de la Informació ha presentat el model de centralització TIC, així com el contingut i els primers resultats del Pla Operatiu d'Administració Electrònica, en especial pel que fa a les entitats locals. Este pla inclou 28 iniciatives en quatre fases diferenciades fins a 2015.

Bellés ha destacat la labor i l'esforç fet des de 2011 pel personal de la Generalitat per a "dur a terme la centralització de competències i recursos, cosa que ha implicat la coordinació amb totes les conselleries i un gran volum de treball". El model implementat ha permés integrar aplicacions i infraestructures, fet que ha permés un estalvi d'11,9 milions d'euros en dos anys.

La directora general ha presentat també els projectes més destacats d'incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació en tots els àmbits de la gestió i la prestació de servicis públics, com LliureX o GVAcloud, el núvol privat de la Generalitat.

Així mateix, ha presentat la web de la DGTI (www.dgti.gva.es), amb informació relativa a l'activitat i els projectes de la direcció general, així com l'actualitat en l'evolució de l'Estratègia TIC 2011-2015.