Publicador de continguts

Ves enrere La directora general de Tecnologies de la Informació inaugura el primer Congrés Jove Teleco

La directora general de Tecnologies de la Informació inaugura el primer Congrés Jove Teleco

(19/10/2012).- La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés, ha inaugurat hui la primera edició del Congrés Jove Teleco, organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació a Benidorm. Les jornades, que duraran fins al 21 d'octubre, permetran als experts debatre sobre el desenrotllament i la realització professional dels jóvens enginyers de telecomunicacions en èpoques de crisi.
La directora general ha destacat durant la seua intervenció que "en el context actual és especialment important impulsar la capacitació en TIC dels jóvens espanyols i la seua incorporació al mercat laboral com a motor d'innovació en tots els sectors econòmics".
"Les TIC són sens dubte un motor per al creixement de la nostra economia", ha afegit, "ja que s'estima que el sector és directament responsable del 5 per cent del PIB europeu i contribuïx en un 20 per cent al creixement de la productivitat general".
A més, "les TIC no poden actuar amb eficàcia si no es disposa de personal capacitat, com són els enginyers de telecomunicacions". Segons els últims estudis, per a 2015, Europa podria no tindre la capacitació necessària per a cobrir fins a 700.000 llocs de treball en les TIC. "Per això, cal incrementar i millorar l'oferta de personal amb la capacitació digital necessària per a la innovació i el creixement", ha destacat Bellés.
La directora general ha destacat la rellevància d'este procés per a les administracions públiques. "No podem mantindre'ns al marge", ha recordat, "les TIC són una ferramenta per a augmentar la nostra eficàcia i eficiència, reduir les càrregues administratives per a ciutadans i empreses i generar creixement i ocupació sostenible".
En este context, ha destacat el Projecte GVA Cloud, el núvol privat de la Generalitat Valenciana, que constituïx el paradigma de l'estratègia del Consell en matèria TIC. "Projectes de tant abast com este i la millora dels servicis públics que això comporta no podrien tindre lloc sense els coneixements i l'experiència dels professionals en TIC", ha assegurat Bellés.
"Espais de reflexió sobre el paper dels professionals TIC com este congrés ens han d'ajudar a identificar com traure el màxim partit a les persones i com ajudar-los a desenrotllar-se plenament com a professionals en les nostres organitzacions", ha conclòs.
Amb el lema Enfocament de futur, el Congrés compta amb la presència d'empreses del sector, especialistes en recursos humans, prestigioses escoles de negocis i jóvens triomfadors, que compartiran les seues experiències en un espai enfocat a l'intercanvi de coneixements.
Entre altres aspectes, el Congrés abordarà temes com el paper de les TIC i les seues empreses com a motor de canvi per a altres sectors econòmics; el mercat laboral i els perfils professionals, i les iniciatives de suport a jóvens emprenedors.