Publicador de continguts

Ves enrere La Ciutat Administrativa 9 d’Octubre centralitza la infraestructura informàtica de la Generalitat

La Ciutat Administrativa 9 d’Octubre centralitza la infraestructura informàtica de la Generalitat

 

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha visitat el nou Centre de Processament de Dades (CPD) de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O), per a comprovar com funciona, després de completar el trasllat de la infraestructura informàtica de la primera conselleria.

El nou CPD de la CA9O centralitzarà la infraestructura informàtica de les conselleries que s'hi estan traslladant, la qual cosa implicarà l'eliminació d'un total de 18 centres que fins ara havien estat distribuïts.

Els CPD s'estan mudant des de les seus antigues al CA9O, i el primer a fer-ho ha sigut el d'Infraestructures (av. de Blasco ibañez, 50), de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Abans de l'estiu, està previst que el seguisquen el CPD de Medi Ambient (c/ Francesc Cubells, 7), el d'Administració Pública (c/ Miquelet, 5) de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública i el CPD de Governació (c/ Historiador Chabás, 2) de la Conselleria de Governació i Justícia.

La directora general de Tecnologies de la Informació ha destacat durant la visita que "la Generalitat ha dotat la Ciutat Administrativa de les infraestructures TIC més avançades, en una clara aposta per la innovació tecnològica de l'Administració".

Així mateix, ha assegurat que, integrant els CPD, "no sols s'estalvien costos, sinó que es millora la fiabilitat, la seguretat i el rendiment dels sistemes d'informació de la Generalitat". "El nou equipament TIC instal·lat en el CA9O ens permetrà tindre una administració més àgil, capaç d'oferir servicis públics de qualitat", ha afegit.

Infraestructures TIC en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre

La Generalitat ha iniciat, amb este trasllat, el procés d'integració i centralització d'infraestructures de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el CA9O. Amb esta iniciativa, coordinada per la Direcció General de Tecnologies de la Informació, es podrà estalviar un milió i mig d'euros a l'any en gastos corrents en TIC, dels quals mig milió corresponen a la reducció del gasto en consum energètic.

La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre albergarà més de 4.000 empleats públics. La inversió per a la posada en marxa de la infraestructura TIC centralitzada ha sigut de 4 milions d'euros, la qual cosa coprén el subministrament de l'equipament de xarxa i de computació.

El CPD compta amb 246 metres quadrats i ha sigut construït segons les directrius de la norma TIA-942 per a la planificació i la construcció de centres de dades.

Administració electrònica

El procés de centralització té com a objectiu simplificar la gestió dels recursos TIC i eliminar equipament redundant, de manera que es reduïxen gastos de manteniment i de consum energètic.

A més, els sistemes d'informació de les conselleries s'estan integrant per mitjà de tecnologies de computació en el núvol (cloud computing). El CA9O albergarà, així, la nova infraestructura de la Generalitat per a servicis en el núvol, dins del projecte GVA Cloud.

La nova tecnologia de GVA Cloud permetrà, entre altres millores, mantindre un òptim rendiment dels sistemes d'informació davant d'una demanda simultània de gran quantitat de ciutadans. Açò resulta especialment útil per als servicis d'administració electrònica que són molt demanats.