Publicador de continguts

Ves enrere La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre acollirà la nova infraestructura informàtica de l’IVAJ

La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre acollirà la nova infraestructura informàtica de l’IVAJ

El Centre de Procés de Dades (CPD) de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre acollirà la infraestructura informàtica de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), en el marc del procés que està duent a terme la Generalitat Valenciana per a la centralització i consolidació de tots els seus sistemes d'informació.

El procés de consolidació implica el tancament del CPD de l'IVAJ, que ha tingut lloc hui, i altres 17 centres més, així com la seua substitució per equipament i tecnologies de computació avançades en el nou CPD corporatiu de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O).

La Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI) coordina este procés d'integració i centralització d'infraestructures de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el CA9O.

La consolidació, en un únic centre corporatiu, permetrà al Consell estalviar milió i mig d'euros a l'any, d'on mig milió correspon únicament a la reducció del gasto en consum energètic.

"El nostre objectiu és renovar l'equipament obsolet instal·lant servidors de major potència i prestacions d'alta disponibilitat en un únic centre, la qual cosa es traduirà en el fet que tots els departaments podran oferir servicis més avançats", ha explicat la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés. En total, la Generalitat reduirà de 600 a 100 els servidors físics que abans estaven distribuïts per les conselleries.

Bellés ha avançat que "amb la consolidació en la plataforma del CA9O d'un sol CPD com el de l'IVAJ, la Generalitat obté importants estalvis", derivats de reduir el consum elèctric; augmentar la productivitat al passar d'una màquina física a una virtual; reduir els costos en mà d'obra tècnica, llicències, etc.; compartir procediments i infraestructures entre distints organismes; i, sobretot, convertir el gasto en manteniment en inversió.

La directora general ha assegurat que l'eliminació d'equipament obsolet (de més de sis anys) és un exemple de "la clara aposta del Consell per la inversió en innovació tecnològica, ja que este se substituïx per infraestructura d'última generació que exigix menys costos".