Publicador de continguts

Ves enrere L’associació de proveïdors de sistemes de xarxa i telecomunicacions premia el projecte GVA Cloud

L’associació de proveïdors de sistemes de xarxa i telecomunicacions premia el projecte GVA Cloud

La Generalitat Valenciana ha sigut guardonada amb el premi @asLAN a l'Administració autonòmica pel projecte de núvol privat GVA Cloud. L'entrega del premi ha tingut lloc durant la celebració, a Madrid, del Congrés Cloud & Network Future, que celebra cada any l'associació de proveïdors de sistemes de xarxa, Internet i telecomunicacions, @asLAN.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha explicat que "els premis @asLAN reconeixen l'esforç de les Administracions per utilitzar el potencial de les TIC a fi de reduir costos i millorar l'eficiència, un dels objectius principals del projecte de núvol privat que hem implantat en la Generalitat".

GVA Cloud és un projecte d'innovació tecnològica que consistix a dotar de tecnologies de computació en el núvol (cloud computing) el Centre de Processament de Dades (CPD) de la Generalitat a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O).

Segons Bellés, "l'objectiu és concentrar totes les infraestructures TIC de la Generalitat en un únic CPD i implantar un model de provisió de plataformes, infraestructures i programari basat en servicis".

Per a això, "la infraestructura informàtica de les conselleries s'està traslladant i centralitzant en el CPD de la Ciutat Administrativa, que compta amb tecnologies de cloud computing. El núvol permet donar tot el que oferix un sistema informàtic com a servici, de manera que les conselleries accedisquen als servicis disponibles en el núvol corporatiu quan ho necessiten".

"Com demostra el premi @asLAN, la Generalitat està al capdavant de les Administracions Públiques en l'aposta pel cloud computing. I encara que som conscients de la gran complexitat que implica el projecte, GVA Cloud millorarà considerablement la qualitat dels servicis públics a la ciutadania", ha explicat Bellés.

"El camí del projecte va començar en 2013 i seguirem esforçant-nos perquè GVA Cloud estiga a ple rendiment en 2015. Només en infraestructures, el Govern valencià  ha invertit 9,4 milions d'euros, i si parlem de la consolidació de les aplicacions informàtiques de la Generalitat, tenim previst invertir altres 27 milions entre 2014 i 2015", ha continuat.

El núvol privat corporatiu de la Generalitat està cofinançat per la Comissió Europea en un 80 per cent, a través del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).

L'associació @asLAN té com a principal objectiu promoure i difondre a Espanya l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit de l'empresa. Cada any celebra el Congrés Cloud & Network Future per a identificar els projectes més innovadors de TIC dels sectors públic i privat.

Concretament, els Premis @asLAN a les Administracions i Organismes Públics identifiquen els millors casos d'èxit en l'ús i aplicació de les TIC a la millora de la funció pública.

En esta sexta edició, el jurat ha valorat que les accions s'alineen amb l'Estratègia 2020 de la UE, l'Agenda Digital per a Europa i les prioritats dels nous fons europeus plurianuals 2014-2020 (Horizon 2020, FEDER, etc.), així com la implementació de tecnologies de computació en el núvol (cloud computing) i models de pagament per ús en la seua gestió.