Publicador de continguts

Ves enrere L’Associació d’Auditoria i Control dels Sistemes d’Informació de la CV premia la política de seguretat de la Generalitat Valenciana

L’Associació d’Auditoria i Control dels Sistemes d’Informació de la CV premia la política de seguretat de la Generalitat Valenciana

 (23/11/2012).- L'Associació d'Auditoria i Control dels Sistemes d'Informació de la Comunitat Valenciana ha entregat hui el Premi Seguretat TI ISACA València a la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI) per la seua excel·lència en matèria de seguretat.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés, ha arreplegat el premi durant la celebració del VI Congrés Nacional d'Auditoria, Seguretat i Govern TU celebrat a València. Bellés ha assegurat que "este guardó és el reconeixement no sols a projectes purament tècnics, sinó a tot un compromís amb la ciutadania davant de la qual cal respondre amb garanties, utilitzant les eines que calga per a garantir els seus drets".

ISACA València fa entrega cada any dels premis Auditoria, Seguretat i Govern TI a les empreses, organismes i institucions que major implicació han tingut en cada una de les àrees de coneixement de l'associació. El guardó té en compte tant l'envergadura del projecte com factors tan importants com la implicació de la direcció, la correcta dotació de recursos, l'alineament estratègic, la gestió de riscos i l'impacte en la societat.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació, en el seu primer any de legislatura, ha definit el marc legal i organitzatiu que permet harmonitzar el tractament segur de la informació en la Generalitat, i oferir a la ciutadania servicis públics electrònics de qualitat que generen confiança en l'usuari final, ja que esta confiança es basa en la seguretat.

"El Consell té una gran responsabilitat, ja que l'administració electrònica ha de ser garant de la protecció dels drets dels ciutadans i, més concretament, de la seua intimitat i de les seues dades, des de la gestió de paper tradicional fins a la gestió virtual de tota la seua informació", ha recordat Bellés.

Els decrets de política i organització de la seguretat, aprovats este estiu, han servit per a definir els fonaments normatius de seguretat de la informació en l'Administració de la Generalitat. La directora general ha destacat que "la Generalitat és l'única administració autonòmica que ha aconseguit de moment definir una política de seguretat comuna per a tota l'organització".

El decret de política és el marc regulador pel qual es regixen tots els òrgans de l'administració i les seues entitats autònomes i establix una sèrie de principis i obligacions per a tot el personal de la Generalitat.

D'altra banda, el Consell ha donat un pas més amb l'aprovació del decret d'organització que establix les responsabilitats, les funcions i l'organització necessària per a gestionar la seguretat en la Generalitat. És a dir, definix els rols i els nous perfils professionals associats a la seguretat, siguen o no del sector de les TIC.

Finalment, Bellés ha expressat la seua satisfacció pel reconeixement rebut i ha recordat que "este guardó, junt amb la certificació ISO 27001, que li va atorgar AENOR al juny al Centre de Seguretat TIC de la Generalitat, ens indica que anem pel bon camí".