Publicador de continguts

Ves enrere García Ribot: "la Subcomissió de Tecnologies de la Informació impulsarà l’estalvi i la millora de la gestió pública a través de les TIC"

García Ribot: "la Subcomissió de Tecnologies de la Informació impulsarà l’estalvi i la millora de la gestió pública a través de les TIC"

La Comissió Interdepartamental per a la Reforma de les Administracions Públiques (CIRA) de la Generalitat ha constituït hui la Subcomissió Interdepartamental de Tecnologies de la Informació, que s'ha reunit per primera vegada per a discutir el pla de treball i programar les seues primeres actuacions.

La CIRA, que estudia i planifica l'estratègia de la Generalitat en matèria d'administració pública, va ser creada este estiu per Decret 86/2013, de 28 de juny, del Consell.

La Comissió té com a finalitat aprofundir en l'optimització dels recursos públics i en l'estudi de l'informe del govern central sobre la reforma de les administracions públiques, presentat en el Consell de Ministres el passat 21 de juny.

El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, ha explicat que "una de les recomanacions de l'informe les administracions públiques és impulsar la incorporació de les TIC en la gestió pública i en la prestació de servicis, per la qual cosa es crea la Subcomissió de Tecnologies de la Informació de la Generalitat en el marc de CIRA".

"Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació oferixen noves ferramentes per a l'estalvi i la millora de la gestió pública, la qual cosa resulta d'especial rellevància atesa la difícil situació econòmica que viu el nostre país i la política d'austeritat implantada en la Generalitat", ha assegurat el secretari autonòmic.

Segons García Ribot, "la Subcomissió s'encarregarà de l'impuls de l'administració electrònica, així com del seguiment i coordinació d'aquelles polítiques que demostren l'excel·lència en la incorporació de les TIC a la gestió pública, és a dir, que ens ajuden a millorar l'eficàcia i l'eficiència i resulten en una augment de la qualitat dels nostres servicis públics".

La Subcomissió, que ha sigut presidida pel secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, està composta per la vicepresidenta (la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés) i cinc vocals (la subdirectora general d'Atenció al Ciutadà, Amparo Mora; el subdirector general d'Aplicacions i Administració Electrònica, Rafael Valcárcel; la subdirectora general d'Infraestructures, M. José Tarazón Muñoz; el subdirector general d'Innovació Tecnològica Educativa, Juan José Zamorano Benlloch, i la directora de Sistemes de Gestió Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Marisa Corcher Palau).