Publicador de continguts

Ves enrere FEDER finança amb 7,5 milions el Centre de Processament de Dades de la CA90

FEDER finança amb 7,5 milions el Centre de Processament de Dades de la CA90

La Ciutat Administrativa 9 d'Octubre té un innovador Centre de Processament de Dades dotat amb les més avançades tecnologies i que ha sigut finançat pel Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) que ha destinat 7,5 milions a esta infraestructura, la qual cosa representa el 80% de la inversió total.

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, ha visitat estes instal·lacions per a conéixer de primera mà un dels projectes més innovadors i avançats tecnològicament dels desenrotllats a la Comunitat Valenciana amb fons europeus. En esta visita Viesca ha estat acompanyat per la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés.

Com ha destacat Juan Viesca, "el desenrotllament de les noves tecnologies i la seua aplicació en l'Administració és un dels principals objectius mantinguts per Europa, per això fomenten de manera especial la posada en marxa de projectes emmarcats en estos dos vessants".

"Com a exemple és suficient assenyalar que durant el període 2007-2013 el gasto total invertit en projectes d'innovació tecnològica vinculats amb l'Administració Pública a la Comunitat Valenciana puja a 27,4 milions de què el FEDER aporta 21,9 milions", ha explicat el director general.

D'altra banda, la directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés, ha destacat l'esforç que està realitzant la Generalitat per a implantar les tecnologies més avançades que permeten millorar els sistemes d'informació, "i el millor dels exemples és el Centre de Processament de Dades ubicat en la Ciutat Administrativa 9 d' Octubre".

"El projecte GVA Cloud consistix a dotar la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de tecnologies de computació en el núvol (cloud computing) que ens permetran millorar la capacitat, la seguretat i la fiabilitat dels sistemes d'informació de la Generalitat", ha dit Bellés.

Eliminació de Centres de Processaments de Dades

El Centre de Processament de Dades (CPD) corporatiu de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre eliminarà els CPD que abans estaven distribuïts en les distintes seus de les conselleries, i s'eliminen un total de 18 CPD i l'equipament de quasi 100 sales tècniques.

Amb cada trasllat de conselleria s'integren els seus sistemes d'informació en el nou Centre de Processament de Dades corporatiu de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre i s'elimina el seu CPD anterior. Des del mes de març s'han integrat en el CA9O un total de 4 CPD. "A més amb el projecte GVA Cloud eliminem desenes de servidors físics amb la qual cosa aconseguim reduir el consum d'energia i els gastos de manteniment", ha afegit Bellés.

"Al final del procés haurem canviat la nostra forma de proveir els servicis d'Administració electrònica i podrem atendre grans volums de treball de manera dinàmica i crear servidors virtuals segons siga la demanda de servicis en línia", ha explicat.

El núvol privat de la Generalitat s'ha posat en marxa en 2013 i està previst que estiga completa la seua implantació en 2015. "El nou equipament i els servicis en el núvol oferixen més fiabilitat, seguretat i rendiment, per la qual cosa els sistemes d'informació de les conselleries guanyaran en qualitat".

La centralització d'infraestructures TIC en el CA9O també ha implicat fins a la data, el trasllat de 900 llocs de treball informàtic, i han garantit que estigueren operatius l'endemà de l'arribada a les noves oficines dels empleats públics.