Publicador de continguts

Ves enrere Estudiants de tres instituts fan pràctiques professionals en la Direcció General de Tecnologies de la Informació

Estudiants de tres instituts fan pràctiques professionals en la Direcció General de Tecnologies de la Informació

La Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI) ha acollit prop d'una vintena d'alumnes de tres instituts per a fer les pràctiques de Formació en Centres de Treball en la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.

Els cicles de Formació Professional (FP) contenen un mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) que es cursa en tots els cicles, tant de grau mitjà com de grau superior, i que es desenrotlla en una empresa o organització.

El mòdul consistix en la realització d'activitats productives pròpies del perfil professional del títol que es cursa, és a dir, d'hores de pràctica per part de l'alumne en un entorn de treball real.

En concret, es tracta de 18 alumnes dels instituts IES Juan de Garay, IES Serpis i IES Abastos de València. Els estudiants cursen cicles formatius d'FP de la família d'informàtica i comunicacions: el grau mitjà Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX) i el grau superior Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX).

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha explicat que la DGTI tutela els estudiants durant uns mesos, prop d'unes 400 hores, en els quals podran realitzar el seu projecte de pràctiques.

Este és el tercer grup que cursa el seu FCT en la Direcció General, gràcies a la col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. La directora general ha indicat que per als alumnes "posar en pràctica el que han estat estudiant en una organització de tanta rellevància com és l'Administració autonòmica valenciana és una gran oportunitat i esperem que això els ajude a refermar els coneixements adquirits i la seua orientació laboral".

"A això, cal afegir l'avantatge de fer-ho en la DGTI, ja que des d'ací es lideren projectes de gran complexitat i amb una elevada dificultat tècnica, com el núvol privat GVA Cloud, i que disposen de les últimes tecnologies disponibles en el mercat com la informàtica en núvol o cloud computing", ha afegit.

Sota la supervisió i formació d'un instructor de la DGTI, els alumnes reben formació específica i duen a terme tasques relacionades amb les infraestructures TIC de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, com ara la revisió i la configuració d'equipament de xarxa, la instal·lació i la configuració d'equips informàtics en ús i l'administració de servidors, entre altres.