Publicador de continguts

Ves enrere El president Fabra avança que la pròxima Agenda Digital de la Comunitat suposarà un impuls a la innovació tecnològica

El president Fabra avança que la pròxima Agenda Digital de la Comunitat suposarà un impuls a la innovació tecnològica

El President de la Generalitat, Alberto Fabra, ha avançat que, pròximament, el Consell presentarà l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana 2014-2020, una aposta per la "innovació tecnològica" amb l'objectiu de "desenrotllar una societat i una economia digitals que ens permeten incrementar la competitivitat, el creixement econòmic i l'ocupació".

El cap del Consell ha fet estes declaracions durant la inauguració de la IX Setmanainformàtica.com, una trobada per a conéixer les últimes novetats de l'àmbit de les TIC, organitzat pel Col·legi Oficial d'Enginyers Informàtics de la Comunitat Valenciana.

Durant el seu discurs, el president ha avançat que l'Agenda Digital, que ha sigut consensuada amb els agents socials i els professionals del sector, inclou 73 actuacions concretes. Compta amb un pressupost estimat de 636,60 milions d'euros per als pròxims 7 anys, cofinançat amb fons de la Unió Europea.

"Esta és la realitat de la Comunitat Valenciana, l'aposta per la competitivitat, a través de la innovació i el coneixement", ha assegurat el President.

A més de la pròxima Agenda Digital, Alberto Fabra ha recordat que el Govern valencià està aprofitant el potencial de les noves tecnologies "per a impulsar una nova Administració més àgil, eficient i accessible", gestionant de manera més eficient els recursos públics, reduint les càrregues administratives per als ciutadans i empreses i facilitant, per tant, l'activitat econòmica.

En este sentit, ha recordat que l'Estratègia TIC 2011-2015 ha demostrat que és possible aconseguir eixa eficiència respecte al gasto dels servicis públics i ha posat com a exemple el Complex 9 d'Octubre, "on les TIC són un element fonamental per a aconseguir l'eficàcia i l'eficiència".

Cal destacar que el compromís del Consell amb la innovació tecnològica apareix plasmat en el pressupost de la Direcció General de Tecnologies de la Informació que ha vist augmentat la seua partida enguany un 6,75%.

Una nova economia basada en la innovació i el coneixement

El President Fabra ha reafirmat la seua aposta per avançar cap a una nova economia basada en la innovació i en el coneixement, on l'Administració actua com a palanca de l'activitat econòmica.

"La incorporació de les TIC en totes les organitzacions és fonamental per al creixement intel·ligent i a la Comunitat el sector TIC ascendix a 9.700 milions d'euros, el 9,5% del nostre PIB, la qual cosa indica que és un motor molt important per a altres sectors econòmics de la Comunitat".

Finalment, el cap del Consell ha destacat que este sector i els enginyers en informàtica tenen un paper fonamental en la definició de l'estratègia d'especialització intel·ligent, com a motor de canvi dels altres sectors econòmics.

Tall de veu