Publicador de continguts

Ves enrere El portal GVA rep més de 10 milions de visites durant 2012

El portal GVA rep més de 10 milions de visites durant 2012

(27/01/2013).- El portal GVA de la Generalitat ha rebut més de 10 milions de visites durant 2012, d'acord amb l'estadística que elabora la Direcció General de Tecnologies de la Informació de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.
Els temes més consultats durant el passat any van ser els relacionats amb ocupació pública (oposicions) amb 2,3 milions de visites; informació sobre telèfons i adreces amb més d'1 milió d'entrades; les àrees d'economia i hisenda, amb 866.248 visites; seguides d'ensenyança i salut, que superen els 700.000 accessos; i benestar social, amb prop de 500.000.
De les visites que es van registrar en 2012 a la web GVA, els accessos a en valencià van ascendir a 7,4 milions; en castellà a 2,5 milions; mentres que en anglés es van situar prop de les 20.000 visites.
Així mateix, durant 2012 es van registrar més de 16 milions de pàgines vistes, de les que 11,5 milions van ser en valencià; 4,4 milions en castellà; i més de 30.000 pàgines vistes en anglés.

Reducció de càrregues administratives

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofía Bellés, ha destacat que des de la Generalitat, "conscients de l'interés que desperten en el ciutadà els espais virtuals com a canal d'informació i gestió, ha realitzat una decidida aposta per les TIC".
En este sentit, Bellés ha definit les TIC "com ferramenta clau per a millorar l'eficàcia i l'eficiència de l'administració, la provisió de servicis públics de qualitat i la reducció de càrregues administratives".
La directora general de Tecnologies de la Informació ha subratllat el fet que Internet "és un mitjà d'informació útil i àgil que facilita la realització de gestions, tràmits i obtenció d'informació per part dels ciutadans".
Bellés ha explicat que el Govern valencià "està treballant per a avançar cada dia en la prestació de servicis electrònics i l'eliminació de paper en l'Administració, exemple d'això és el Pla de Reducció i Simplificació de Càrregues Administratives de la Generalitat (SIRCA)".
De fet, la Generalitat ha aconseguit un estalvi de 272 milions d'euros gràcies a SIRCA i a través de la gestió que realitza la Generalitat de la Finestreta Única Europea en el període 2010-2012.