Publicador de continguts

Ves enrere L'IVF assumix les funcions de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica

L'IVF assumix les funcions de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica

L'Institut Valencià de Finances (IVF), organisme dependent de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, assumirà des del dia 1 de gener de 2014 les funcions que fins ara ha desenrotllat l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ATCE).

Entre les mesures contingudes en la Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat per a 2014, coneguda com a Llei d'Acompanyament, s'inclou la supressió de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica, entitat de dret públic que va ser creada per la Llei 14/2005, de 23 de desembre.

D'esta manera, a partir de l'1 de gener, l'Institut Valencià de Finances es constituïx en prestador de servicis de certificació i li correspon la prestació dels servicis de certificació de firma electrònica avançada i servicis relacionats amb identificació i firma electrònica, mantenint per a això les marques 'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica' i 'ACVV'.

La supressió de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica i l'adscripció de les seues funcions a l'Institut Valencià de Finances s'emmarca en el procés de reestructuració i racionalització del sector públic que està duent a terme el Consell i que està legitimat per la Llei 1/2013, de 21 de maig, de Mesures de Reestructuració i Racionalització del Sector Públic Empresarial i Fundacional de la Generalitat.

Com ha manifestat diverses vegades el conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, "el procés de reestructuració del SPEF no constituïx un fi en si mateix, sinó una necessitat per a l'Administració, que ha de gestionar amb eficiència i eficàcia els seus recursos".

"És necessari i essencial avançar cap a un control més exigent dels gastos de funcionament i aconseguir amb això una major eficiència del sector", ha continuat Moragues.

"La supressió de l'ATCE i l'assumpció de les seues funcions per part de l'IVF és un pas més d'este procés. L'objectiu per a esta legislatura és passar de 80 a 32 entitats i el grau d'execució aconseguit fins ara supera el 80%", ha conclòs el conseller.