Publicador de continguts

Ves enrere El fax virtual estalvia a la Generalitat 500.000 euros i ajuda a millorar la productivitat en l’Administració

El fax virtual estalvia a la Generalitat 500.000 euros i ajuda a millorar la productivitat en l’Administració

La Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), està introduint el fax virtual com a mesura d'estalvi i per a la millora de la productivitat de l'empleat públic. Amb esta iniciativa, en 2013, el Consell haurà estalviat més de mig milió d'euros.

El fax virtual és un dels servicis de valor afegit que oferix la tecnologia de la telefonia IP que ara s'implanta en la Generalitat. La posada en marxa del servici és molt ràpida i no requerix inversió en sistemes d'informació o en equipament addicional.

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha explicat que "amb esta solució hem eliminat ja prop de 1.500 faxos físics, les línies de telèfon corresponents, i hem reduït el gasto en paper, tòner i consum energètic, cosa que al final d'any es traduirà en un estalvi de més de 500.000 euros."

En total, s'han instal•lat ja 1.875 faxos virtuals, dels quals 1.466 donen servici en els centres educatius i en les seus de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i 344 en la de Sanitat.

La resta correspon als instal•lats en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre per als més de 4.000 empleats públics que es van traslladant al complex. Així, "el servici de fax convencional migrarà progressivament a esta nova tecnologia en totes les conselleries a mesura que es faça el trasllat, i es multiplicaran els beneficis i l'estalvi", ha explicat Moragues.

Millora de la productivitat

El fax virtual envia els documents a través d'un compte de correu electrònic a què se li ha associat un número de telefonia fixa o fax, cosa que fa innecessari l'ús de les tradicionals màquines de fax que normalment funcionaven les 24 hores del dia.

La iniciativa, a més, millora la productivitat perquè accelera els enviaments, que es poden realitzar des de qualsevol ubicació i dispositiu amb accés a Internet (ordinador, tauleta tàctil, telèfon mòbil, etc.) i a múltiples destinataris de manera senzilla.

Quant a la recepció, la Generalitat conservarà els seus números de fax, de manera que els enviaments a l'Administració valenciana es podran continuar fent de la forma habitual i sense canvis, independentment de si la destinació és un fax físic o virtual. A més, esta tecnologia millora la seguretat i la confidencialitat en la recepció i l'enviament de documents, ja que l'accés al compte de fax es fa amb usuari i contrasenya.  

També facilita la gestió dels documents que es reben, perquè permet arxivar-los directament en format electrònic i que cada departament els consulte més tard i sense necessitat d'imprimir-los.