Publicador de continguts

Ves enrere El Consell trasllada la infraestructura informàtica de Benestar Social a la CA9O

El Consell trasllada la infraestructura informàtica de Benestar Social a la CA9O

La Conselleria d'Hisenda i Administració Pública ha completat amb èxit el trasllat de la infraestructura informàtica de la Conselleria de Benestar Social al nou Centre de Processament de Dades (CPD) de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre (CA9O).

El trasllat de les conselleries a la CA9O va començar el passat mes de març i amb estes el del seu equipament informàtic al nou CPD, que centralitzarà la infraestructura de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) abans distribuïda en 18 centres distints.

La Generalitat continua així el procés d'integració i centralització en la ciutat administrativa, que coordina la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI). La iniciativa permetrà estalviar un milió i mig d'euros a l'any en gastos corrents en TIC, dels quals mig milió corresponen a la reducció del gasto en consum energètic.

El CPD de Benestar Social dóna servici a més de dos mil cinc-cents usuaris i comprén 57 servidors físics i 55 de virtuals, 45 equips de xarxa i 20 equips auxiliars. El centre servix, entre altres, a la Direcció General de Família i Dona, la de Persones amb Discapacitat i Dependència, així com a la Direcció General d'Acció Social i Majors.

En este sentit, té allotjades les aplicacions per a la gestió dels expedients i les nòmines mensuals associades a la dependència, la gestió integral de centres de la tercera edat, que dóna servici a més de 900 usuaris, i la tramitació de sol•licituds per al reconeixement del grau de discapacitat dels alumnes d'universitats de la Comunitat Valenciana.

El CPD de la CA9O ha acollit ja el trasllat, amb este, d'un total de sis CPD. Al CPD de Benestar Social el seguirà al desembre el de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i, més tard, el d'Agricultura. Els empleats públics han pogut disposar del seu lloc de treball informàtic l'endemà de la seua arribada a la CA9O, reduint així l'impacte en l'ús de les aplicacions de les conselleries.

Centralització en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre

La Generalitat ha invertit 4 milions d'euros per a la posada en marxa de la infraestructura TIC centralitzada (incloent-hi el subministrament de l'equipament de xarxa i de computació) en la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre.

El procés de centralització té com a objectiu simplificar la gestió dels recursos TIC i eliminar equipament redundant, i reduir així gastos de manteniment i de consum energètic.

A més, els sistemes d'informació de les conselleries s'estan integrant per mitjà de tecnologies de computació en el núvol (cloud computing). El CA9O albergarà així la nova infraestructura de la Generalitat per a servicis en el núvol, dins del projecte GVA Cloud.

La nova tecnologia de GVA Cloud permetrà, entre altres millores, mantindre el bon rendiment dels sistemes d'informació de la Generalitat davant d'una demanda simultània de gran quantitat de ciutadans, cosa que passa amb alguns servicis d'administració electrònica.