Publicador de continguts

Ves enrere El Consell aposta per l'alfabetització digital i l'apoderament de les dones rurals

El Consell aposta per l'alfabetització digital i l'apoderament de les dones rurals

La directora general de Família i Dona, Laura Chorro, ha assenyalat hui que la Generalitat considera "prioritària" la formació per a "facilitar la participació i promoció de la dona en totes les esferes de la vida: política, civil, laboral, econòmica, social, cultural i tecnològica".

Amb este objectiu, la Direcció General de Família i Dona de la Conselleria de Benestar Social promou una sèrie d'accions de formació de formadors, en matèria d'alfabetització digital i apoderament de les dones rurals de la Comunitat Valenciana, amb perspectiva de gènere.

L'activitat formativa, amb una durada de 100 hores, es desenrotllarà a partir del 14 d'octubre a la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre de València, dirigit a personal dinamitzador d'espais d'accés públic a Internet i a persones relacionades amb l'apoderament de la dona de l'àmbit rural a través de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC): agents d'igualtat, líders i formadors d'associacions de l'àmbit rural, etc.

L'objectiu és que les participants, com a futures formadores, adquirisquen els coneixements necessaris per a capacitar en les TIC dones rurals des d'una metodologia participativa i amb perspectiva de gènere. Així mateix, es pretén que puguen facilitar la inclusió digital de les dones rurals, promoure'n l'apoderament i autonomia, i analitzar la situació de dones i hòmens en relació amb la societat de la informació.

La primera part del curs, de 50 hores, es desenrotlla durant el mes d'octubre i la segona part, que també serà de 50 hores, en el mes de febrer de 2015. Laura Chorro ha subratllat que la finalitat d'estes accions és, en definitiva, fer efectiu el dret d'igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i hòmens, amb independència de la seua circumstància o condició", i ha destacat que "un dels objectius del Consell és la promoció i consolidació de la responsabilitat en igualtat en el món rural".

La directora general de Família i Dona ha subratllat que el seu departament "incrementa, any rere any, la seua oferta formativa donant així resposta a les necessitats de formació de les dones empresàries i professionals de la Comunitat Valenciana, fomentant amb això la iniciativa empresarial".

El "Taller de Formació de Formadores en matèria d'Alfabetització Digital i Apoderament de les Dones Rurals amb Perspectiva de Gènere" ha sigut organitzat per l'Institut de la Dona, en col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social i la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI).