Publicador de continguts

Ves enrere El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Xixona per a l'ús de la Xarxa COMDES

El Consell aprova un conveni amb l'Ajuntament de Xixona per a l'ús de la Xarxa COMDES

El Consell ha aprovat hui un conveni amb l'Ajuntament de Xixona pel qual la Generalitat autoritza l'ús de la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat (COMDES) a les flotes o servicis d'emergència i seguretat dependents d'este ajuntament.

La Xarxa COMDES, inclosa en l'Estratègia TIC 2011-2015 de la Generalitat, comprén el subministrament, la instal·lació, el desplegament, la gestió tècnica i el manteniment de la Xarxa.

Es cobrixen així les necessitats de radiocomunicacions mòbils de totes les entitats públiques competents i es constituïx una plataforma corporativa que fa possible una actuació coordinada i eficient davant de qualsevol situació d'emergència, prevenció, rescat i seguretat que afecte els ciutadans o béns del nostre territori.

L'Ajuntament de Xixona contribuirà als costos d'explotació i manteniment de la Xarxa COMDES amb un import que es determinarà en funció del nombre de terminals d'accés que disposen.

Amb la Xarxa COMDES, la Generalitat atén la necessitat del conjunt d'entitats responsables dels servicis d'emergències i seguretat, inclosos els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Eixa atenció s'emmarca en les competències de la Generalitat sobre coordinació en emergència i seguretat atribuïdes per la Llei de Protecció Civil i per la Llei de Policies Locals de la Comunitat Valenciana.

COMDES es perfila com un element estratègic i vertebrador que té com a objectiu cobrir la totalitat del territori de la Comunitat Valenciana i donar servici als seus més de cinc milions d'habitants.

Així mateix, els recursos de COMDES són oferits i compartits per tots els cossos i usuaris de forma totalment independent, i permeten a més la comunicació entre les organitzacions de forma senzilla i eficient.