Publicador de continguts

Ves enrere El Consell aprova els convenis amb els ajuntaments d'Almoradí, Picassent i Potries per a l'ús de la xarxa d'emergències COMDES

El Consell aprova els convenis amb els ajuntaments d'Almoradí, Picassent i Potries per a l'ús de la xarxa d'emergències COMDES

El Consell aprova els convenis amb els ajuntaments d'Almoradí, Picassent i Potries per a l'ús de la xarxa d'emergències COMDES

El Consell ha aprovat la firma dels convenis de col·laboració amb els ajuntaments d'Almoradí, Picassent i Potries perquè aquests consistoris s'adherisquen a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (Xarxa COMDES) i puguen fer ús d'este servei en els dits municipis.

La xarxa COMDES de la Generalitat oferix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana.

COMDES permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada.

La xarxa, que va ser concebuda per a arribar a integrar a totes les organitzacions responsables dels serveis d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana, dóna cobertura a prop de 9.000 usuaris de més de 177 flotes i 170 ajuntaments, entre els quals es troben les capitals de província.

En l'actualitat, la xarxa està en ple procés d'ampliació. Al llarg dels últims mesos s'ha ampliat la seua capacitat per a incloure a 2.000 nous usuaris i el nombre de canals de comunicacions, la qual cosa ha permés assimilar un augment substancial del tràfic de telefonades simultànies, fins a permetre més de 1.260 comunicacions de veu i dades simultànies.

Quant a la cobertura, l'ampliació preveu la instal·lació d'un total de 51 noves estacions base a afegir a les 120 inicials. Per a això, la Direcció General de Tecnologies de la Informació està col·laborant estretament amb els ajuntaments, el que ha permés que, actualment, el 98% (50 de 51) de les noves estacions estiga ja en funcionament.

Les noves estacions, fonamentalment ubicades en nuclis urbans, milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000 habitants. A més, s'ha treballat en la millora de la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials, com l'Hospital La Fe de València o l'aeroport d'’Alacant-Elx L'Altet, entre altres.