Publicador de continguts

Ves enrere El Consell aprova dos nous convenis amb els ajuntaments del Beniarjó i Meliana per a l'ús de la Xarxa de Comunicacions Mòbils d'Emergències

El Consell aprova dos nous convenis amb els ajuntaments del Beniarjó i Meliana per a l'ús de la Xarxa de Comunicacions Mòbils d'Emergències

El Consell ha aprovat la firma de dos nous convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Beniarjó i Meliana perquè aquests ens locals s'adherisquen a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergències i Seguretat de la Generalitat (COMDES) i puguen fer ús d'aquest servei en ambdós municipis.

La xarxa COMDES de la Generalitat ofereix un servei fiable de comunicacions mòbils digitals a totes les organitzacions i flotes que ofereixen serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat a la Comunitat Valenciana.

COMDES permet la comunicació de tots els operatius amb el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat i la jerarquia de comandament, encara que la xarxa de telefonia mòbil i Internet estiga saturada.

La xarxa, que va ser concebuda per a arribar a integrar totes les organitzacions responsables dels serveis d'emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana, té actualment més de 8.600 usuaris de més de 170 flotes diferents, entre les quals s'inclouen el servei d'urgències sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; Protecció Civil i Extinció d'Incendis de la Generalitat; la Policia Local de València; els consorcis provincials de bombers, i usuaris dels serveis d'emergències i seguretat de més de 162 ajuntaments, incloent-hi les capitals de província.

Actualment, la xarxa està en ple procés d'ampliació. Al llarg dels últims mesos s'ha ampliat la seua capacitat per a incloure 2.000 nous usuaris i el nombre de canals de comunicacions, la qual cosa ha permés assimilar un augment substancial del tràfic de telefonades simultànies, fins a permetre més de 1.247 comunicacions de veu i dades simultànies.

Quant a la cobertura, actualment disposa de 169 estacions base per tot el territori, fruit de les ampliacions escomeses a partir de les 120 inicials. Per a això, la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DGTIC) està col·laborant estretament amb els ajuntaments, la qual cosa ha permés que, actualment, el 96 % de les noves estacions estiga ja en funcionament.

Les noves estacions, fonamentalment ubicades en nuclis urbans, milloren la cobertura en interiors en els municipis de més de 20.000 habitants i en exteriors en els de més de 3.000 habitants.

A més, s'ha treballat en la millora de la cobertura en línies de metro i en algunes zones especials com l'Hospital La Fe de València o l'aeroport d'Alacant-Elx (l'Altet), entre altres.