Publicador de continguts

Ves enrere El Consell activa la campanya de seguretat informàtica "En Nadal, regala seguretat"

El Consell activa la campanya de seguretat informàtica "En Nadal, regala seguretat"

El Consell ha llançat una nova campanya per a divulgar entre els ciutadans valencians normes bàsiques de seguretat informàtica, denominada "En Nadal, regala seguretat".

La campanya s'ha activat a través del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-cv), dependent de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, i alerta dels riscos de seguretat que comporta l'ús de les noves tecnologies.

El secretari autonòmic d'Administració Pública, Pedro García Ribot, ha indicat que "tots sabem que hi ha molts riscos de seguretat associats a les noves tecnologies i sobretot a les connexions a Internet, per la qual cosa des de la Generalitat volem conscienciar els ciutadans de la necessitat de posar en pràctica unes normes bàsiques que garantisquen la seguretat".

En eixe sentit, García Ribot ha explicat que "es tracta millorar tots la seguretat en l'ús dels regals tecnològics de cara a les festes nadalenques, en les quals és molt freqüent que rebem o regalem telèfons intel·ligents, tauletes, televisors intel·ligents, videojocs o aparells tecnològics semblants".

Per a això, la campanya s'ha desplegat en la pàgina web de CSIRT-cv, on els interessats poden accedir a consells i aclarir dubtes sobre la utilització segura dels objectes tecnològics i la compra segura en Internet.

Com es pot garantir o millorar la seguretat en adquirir, renovar o perdre el telèfon mòbil i l'ordinador; en operar amb el banc o comprar per Internet, en detectar pàgines web fraudulentes o correus maliciosos, o com s'actua en les xarxes socials o cal defendre's dels ciberdelinqüents, són algunes de les qüestions que aborda "En Nadal, regala seguretat".

A més de través de la pàgina web, CSIRT-CV emetrà també consells diaris a través dels comptes de Facebook i Twitter i els ciutadans hi poden interactuar amb l'etiqueta #navidadsegura.