Publicador de continguts

Ves enrere Comença el trasllat de la infraestructura informàtica de les conselleries a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre

Comença el trasllat de la infraestructura informàtica de les conselleries a la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre

(11/03/2013).- La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha visitat hui el Centre de Processament de Dades (CPD) de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, el primer que es va a traslladar al nou CPD corporatiu de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre.
Amb este trasllat, la Generalitat inicia el procés d'integració i centralització d'infraestructures de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a la Ciutat Administrativa. El CPD de la Conselleria disposa de 30 equips de xarxa, 43 servidors, 18 equips auxiliars i 8 bastidors o racks (suport metàl·lic destinat a allotjar equipament electrònic, informàtic i de comunicacions).
La consolidació en un únic centre corporatiu permetrà al Consell estalviar 1,5 milions d'euros a l'any, d'on mig milió correspon únicament a la reducció del gasto en consum energètic.
La directora general de Tecnologies de la Informació ha explicat que la integració dels CPD de les conselleries, abans distribuïts en les distintes dependències, "en millorarà els sistemes d'informació de cada una, ja que el nou equipament oferix millors condicions en termes de fiabilitat, possibilitat de créixer i obtindre el major rendiment per a les aplicacions".
Bellés ha destacat que amb la gestió centralitzada, i en finalitzar el trasllat que comença hui, "haurem aconseguit eliminar actius redundants, simplificar la gestió i el manteniment dels recursos i millorar la qualitat dels servicis TIC de la Generalitat".
La integració dels CPD de les conselleries a la nova Ciutat Administrativa 9 d'Octubre preveu l'eliminació de 18 centres distribuïts en diferents dependències i la integració d'estos al Centre de Processament de Dades corporatives de la Generalitat. Açò implica, a més, reduir la despesa en infraestructures elèctriques i de comunicacions, manteniment o espais.
A més del trasllat, s'està portant a terme la consolidació dels sistemes que estan allotjats als CPD per mitjà de tecnologies com la virtualització. El nou complex albergarà la nova infraestructura de la Generalitat per a servicis d'informàtica en núvol (cloud computing), dins del projecte GVA Cloud.
La informàtica en núvol suposa la introducció de productes, servicis i solucions tecnològiques orientades als ciutadans i a la mateixa Administració, que es faciliten i consumixen en temps real sobre Internet.
GVA Cloud permetrà al seu torn que les aplicacions utilitzades siguen més elàstiques, atés que este nou sistema és capaç d'absorbir l'elevada demanda en un moment donat per part dels usuaris, cosa que és especialment útil en l'Administració pública per a mantindre el rendiment dels sistemes davant d'una demanda simultània de gran quantitat de ciutadans.