Publicador de continguts

Ves enrere Bellés: ''La Xarxa COMDES oferix telecomunicacions avançades al servici de totes les organitzacions d’emergències, seguretat i urgències de la Comunitat Valenciana''

Bellés: ''La Xarxa COMDES oferix telecomunicacions avançades al servici de totes les organitzacions d’emergències, seguretat i urgències de la Comunitat Valenciana''

(13/06/2012).- La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha afirmat que "la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d'Emergència i Seguretat de la Generalitat (COMDES), és un clar exemple de com la innovació tecnològica en les administracions públiques pot ser un motor per al desenrotllament econòmic i social".
La directora general ha fet estes declaracions en el marc d'una visita al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, en què s'ha reunit amb Irene Rodríguez, directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències, per a avaluar i planificar la col·laboració entre els dos departaments.
Sofia Bellés, responsable de la gestió i operació de la Xarxa COMDES, ha assenyalat que esta iniciativa "posa de manifest l'aposta del Consell per la innovació tecnològica per a la prestació de servicis públics, en concret els d'emergència i seguretat".
En efecte, la Xarxa COMDES ha permés la substitució de tecnologia obsoleta, per una xarxa de telecomunicacions avançades al servici de totes les organitzacions d'emergències, seguretat i urgències de la Comunitat Valenciana.
En l'actualitat la Xarxa COMDES dóna cobertura al 99 per cent de la població, a través de 117 estacions distribuïdes per tot el territori de la Comunitat. Per mitjà d'esta infraestructura és possible oferir servicis integrats de comunicació de veu i dades a un total de 116 entitats entre les quals es troben els servicis de protecció civil, bombers, assistència sanitària i de la policia local i autonòmica.
A més de la millora substancial en la qualitat i la seguretat de les comunicacions, el fet que hi haja una xarxa única per a totes les flotes d'emergències i seguretat facilita de manera extraordinària que la Generalitat duga a terme les labors de coordinació dels servicis d'intervenció que la legislació li reserva.
En concret, COMDES complementa la plataforma d'atenció de telefonades de la plataforma 112 de la Generalitat, ubicada al Centre de Coordinació d'Emergències de l'Eliana. Segons ha assenyalat la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències "la xarxa de comunicacions constituïx l'última part d'un sistema d'atenció d'emergències i urgències, en traslladar a les unitats d'intervenció la incidència rebuda i facilitar una gestió eficaç i coordinada de les actuacions".
Finalment, Sofia Bellés ha ressaltat que la implantació de la Xarxa COMDES ha generat un potent mercat d'usuaris que demanden terminals i aplicacions. S'estima que només la provisió de terminals de la xarxa ha generat un mercat de 6 milions d'euros. Segons Bellés, l'èxit de COMDES demostra que la inversió pública en sectors d'alt valor afegit, com el de les telecomunicacions, pot no sols tindre una elevada rendibilitat social sinó també econòmica, quelcom especialment important en la situació actual. "