Publicador de continguts

Ves enrere Alberto Fabra afirma que el portal de transparència de la Generalitat obri una finestra de comunicació directa entre els ciutadans i l’administració

Alberto Fabra afirma que el portal de transparència de la Generalitat obri una finestra de comunicació directa entre els ciutadans i l’administració

El President de la Generalitat, Alberto Fabra, ha assegurat que el Portal de Transparència "GVA Oberta" que hui es posa en marxa des del Govern valencià "obri una nova finestra de comunicació directa entre els ciutadans i l'administració".

Durant l'acte de presentació del Portal, el cap del Consell ha assenyalat que, gràcies a esta iniciativa, a la Comunitat "fem realitat una nova forma de governar basada en una major proximitat als ciutadans".  

En este sentit, ha apostat fermament "per una nova forma de fer política, més pròxima i més participativa" i, perquè açò puga ser una realitat, "posem més informació al servici del ciutadà i li donem veu. Esta és la meua aposta i la del meu Consell, i hui, donem el primer pas", ha asseverat.  

Així, el president Fabra ha indicat que el Consell "vol recuperar la confiança dels ciutadans cap a la política i les institucions" i ha assegurat que açò "només s'aconseguix per mitjà de la transparència i fomentant la participació responsable dels ciutadans".

Segons Alberto Fabra, este Portal "és un punt d'inflexió per a aconseguir eixe canvi tan necessari, un portal on els ciutadans podran accedir a informació en poder de la Generalitat d'una manera més ràpida i més fàcil".

Participació i transparència

El president de la Generalitat ha destacat que el Portal s'assenta sobre dos pilars fonamentals per a este Consell: "la participació responsable i la transparència activa".

"La Generalitat -ha continuat- és, des de hui, l'Administració autonòmica que oferix més informació i més actualitzada sobre tots els contractes que realitza, incloent-hi els contractes menors, és a dir, els contractes i factures de 3.000 euros o més".

A més, el president ha recordat que la Comunitat s'avança un any i mig al termini que marca la Llei estatal (desembre de 2015) i es posa ja en marxa amb el 70 per cent de la informació exigida per la normativa. La resta de la informació s'incorporarà de forma gradual.

Respecte d'això, ha explicat que la Comunitat ha sigut pionera a posar en marxa esta iniciativa "perquè volem respondre ja a la demanda d'una societat més crítica i exigent que vol participar en la vida pública més enllà d'anar a votar cada quatre anys".

"Perquè és necessari una regeneració política, que reinvente la relació de la ciutadania amb les institucions i perquè volem enfortir la democràcia augmentant la confiança del ciutadà amb la política", ha afegit.

Exemplaritat i compromisos

D'altra banda, el cap del Consell ha recordat que es va comprometre en el Debat de Política General a posar en marxa este Portal de la Transparència que hui és ja una realitat "perquè este Govern complix amb els seus compromisos".

Així, ha assegurat que esta "és l'aposta del meu Govern amb una gestió basada en l'exemplaritat, la transparència i la participació."

En este sentit, ha avançat que s'elevaran estos principis al màxim rang normatiu quan en 2015 "presentem a les Corts el projecte de Llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana".

A més, ha explicat que el Consell està treballant en diverses mesures que puguen incrementar la participació ciutadana i exigir major exemplaritat als responsables públics, com són la reducció del nombre de diputats, el desaforament, la reforma de la Llei Electoral Valenciana perquè qualsevol persona puga tindre representació directa en les Corts o la reforma del reglament d'esta cambra, "que en breu presentarem, amb l'objectiu d'obrir esta cambra a les propostes dels ciutadans, i a la participació activa dels seus alcaldes".

El president Fabra ha conclòs la seua intervenció, fent una crida a la implicació de tots perquè esta ferramenta siga el punt d'inflexió per a la implantació definitiva d'una nova administració en benefici de tots.