Publicador de continguts

Ves enrere "Assegura la Tornada al Col·le" informa sobre l'ús segur d'Internet i de les noves tecnologies

"Assegura la Tornada al Col·le" informa sobre l'ús segur d'Internet i de les noves tecnologies

La Generalitat, a través del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-cv), ha llançat la campanya de conscienciació "Assegura la Tornada al Col·le", que oferix consells sobre seguretat en l'ús d'Internet i les noves tecnologies en este nou inici del curs escolar.

La campanya, que es difon a través dels perfils de CSIRT-cv en facebook (www.facebook.com/Csirtcv) i twitter (twitter.com/csirtcv), està dirigida a tota la família i vol orientar els usuaris sobre com protegir-se millor davant de les possibles amenaces que es deriven de l'ús de les noves tecnologies, com ara mòbils, tauletes tàctils, ordinadors, etc.

Al llarg de les pròximes setmanes, la campanya incidirà en qüestions com la importància de crear contrasenyes segures i els avantatges de canviar-les, junt amb els números secrets o PIN, en els dispositius electrònics (targetes de crèdit, mòbils, etc.), les xarxes socials i els servicis en línia, com ara comptes de correu, xarxes Wi-Fi, fòrums, programes, etc.

La directora general de Tecnologies de la Informació, Sofia Bellés, ha destacat que "la labor de divulgació del CSIRT-cv amb campanyes com esta permet conscienciar els usuaris sobre els avantatges d'instaurar hàbits de control de la seguretat".

"Durant la campanya, els usuaris aprendran a configurar la privacitat i els permisos d'accés que atorguen a la seua informació", ha afegit Bellés.

Ús d'Internet en menors

En el cas dels menors, la campanya vol conscienciar els pares sobre la necessitat de reflexionar sobre l'ús que fan els menors de les noves tecnologies. Així, destaca la importància d'avaluar la necessitat o no que els menors accedisquen a Internet des de mòbils i tauletes tàctils o reconsiderar si s'ha de supervisar l'ús d'estos i altres dispositius amb accés a la xarxa directament o a través d'algun programari de control parental.

Finalment, entre les recomanacions per a començar amb bon peu la tardor, la campanya del CSIRT-cv oferirà consells sobre antivirus, formes d'assegurar els dispositius mòbils per a adults i menors, així com criteris educatius en l'ús de les noves tecnologies.

CSIRT-cv fa de manera habitual campanyes de conscienciació dirigides a la ciutadania sobre temes relacionats amb la seguretat de la informació. Dependent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTI), el centre està compost per un equip multidisciplinari de personal tècnic, especialitzat en els distints àmbits de la seguretat i dedicat a desenrotllar mesures preventives i reactives per a mitigar els incidents de seguretat informàtica.

CSIRT-cv, que ha sigut cofinançat pel Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER), emet informes diaris sobre l'estat de la seguretat a més de 50 organismes de la Generalitat i contribuïx, per extensió, a augmentar la confiança en la xarxa de ciutadans i empreses de la Comunitat, els quals disposen, a més, d'una àmplia oferta formativa gratuïta a través del seu portal (www.csirtcv.gva.es).