Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Actualitat

Ves enrere La secretària autonòmica d’Administració Pública advoca per culminar el procés de transformació digital per a millorar la gestió i assegurar l’execució dels fons europeus

La secretària autonòmica d’Administració Pública advoca per culminar el procés de transformació digital per a millorar la gestió i assegurar l’execució dels fons europeus

La secretària autonòmica d’Administració Pública advoca per culminar el procés de transformació digital per a millorar la gestió i assegurar l’execució dels fons europeus

  • Emilia Selva clausura la jornada ‘Prioritats TIC en les administracions públiques de la Comunitat Valenciana davant dels Fons Next Generation’
  • La Generalitat ha sigut guardonada amb tres Premis Socinfo Digital per projectes de formació, govern obert i digitalització de servicis

La secretària autonòmica d’Administració Pública, Emilia Selva, ha destacat este dimecres que la Generalitat ha de “culminar el procés de transformació digital per a millorar la gestió i assegurar la correcta execució dels fons europeus Next Generation”.

Selva ha assegurat que la prioritat del Consell és “impulsar nous avanços tecnològics en l’Administració valenciana i desenvolupar propostes innovadores de les quals es puguen beneficiar tots els àmbits de la societat, per a la recuperació de la nostra economia i el desenvolupament de la societat en el seu conjunt”.

La secretària autonòmica ha fet estes declaracions durant la clausura de la jornada ‘Prioritats TIC en les administracions públiques de la Comunitat Valenciana davant dels Fons Next Generation’, organitzada per la revista Sociedad de la Información Digital. Durant l’acte, s’han entregat els Premis Socinfo Digital Comunitat Valenciana TIC.

La Generalitat ha sigut guardonada amb tres dels Premis Socinfo Digital Comunitat Valenciana TIC, concretament el Premi Cooperació d’Empreses TIC amb les Administracions Públiques, junt amb l’empresa Fujitsu España, pel projecte eFormació; el Premi Govern Obert, al Pla d’acció de la Comunitat Valenciana per a l’Aliança per al Govern Obert, i el Premi Digitalització dels Serveis al Ciutadà, al projecte ‘Sales amables i exhibició de documents digitals’ de Justícia.

200 milions d’euros per a digitalització

La responsable d’Administració Pública de la Generalitat ha destacat que, “només per a digitalització, hem de gestionar més de 200 milions d’euros dels Fons de Recuperació i Resiliència, per la qual cosa és necessari invertir en la transformació digital de l’Administració per a assegurar la millora de la gestió econòmica possible d’estos fons, amb especial rapidesa i transparència”.

En este sentit, Selva ha recordat “que l’execució d’estos fons està resultant complicada, per la qual cosa fites com la reeixida pel Consell amb la posada en marxa de NEFIS no resulten atrevides, sinó indispensables i inajornables”.

La Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública va apostar el mes de setembre passat per l’elaboració i l’execució dels primers pressupostos de la història de la Generalitat amb el nou sistema d’informació economicofinancera (NEFIS), la qual cosa suposa, en paraules de Selva, “el projecte de transformació digital de la gestió econòmica més important dels últims 20 anys en la Generalitat”.

La secretària autonòmica ha justificat que, “enfront de la indecisió i el vertigen de l’anterior Govern respecte a un canvi tecnològic de tal magnitud, el Consell ha considerat que és un instrument fonamental per a la correcta execució dels projectes finançats amb els fons Next Generation i l’impuls definitiu a la millora de la gestió”.

IA, dades massives i governança de la dada

Entre les prioritats TIC, Selva ha detallat que la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) “està treballant a definir un model corporatiu de governança de la dada per a la presa de decisions estratègiques basades en el coneixement i per a poder ser més àgils en la gestió dels procediments i els tràmits”.

Per a fer-ho, “s’estan impulsant projectes que ens permetran utilitzar la intel·ligència artificial i les dades massives per a obtindre informació creuada dels nostres sistemes, cosa que té molt de valor perquè es reutilitze per la ciutadania, les empreses i les administracions”.

Per la seua banda, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha afegit que “la DGTIC està treballant, també, en la digitalització de l’assistència en residències i altres centres de serveis socials, per a aprofitar els avantatges de les noves tecnologies aplicades a la millora de la qualitat assistencial i de vida dels residents”.

Entre altres tasques, s’estan tramitant contractes destinats a la compra de carros d’infermeria digitalitzats i connectats, equipament de valoració i estimulació motora i sensorial de residents, projectors interactius, equipament de videoconferència i tauletes per a les habitacions amb elements per a detecció, en cas que hi haja caigudes, i generació d’alarmes.

A més, segons García Duarte, “s’estan destinant fons MRR a actualitzar infraestructures com ara cablejats estructurats de dades i electrònica de xarxa, i dotar de cobertura sense fil els centres educatius, les seus de Serveis Socials i de Justícia. I en esta última conselleria estem desplegant equipament de videoconferència i tauletes per a treballar des de qualsevol ubicació, a més de continuar amb la digitalització de la gestió processal i amb projectes d’intel·ligència artificial”.