novetats

Ves enrere Tots els dispositius d'Apple reconeixen ja la seguretat i confiança dels certificats digitals de la Generalitat

Tots els dispositius d'Apple reconeixen ja la seguretat i confiança dels certificats digitals de la Generalitat

Tots els dispositius d'Apple reconeixen ja la seguretat i confiança dels certificats digitals de la Generalitat

- Des del 25 d'octubre, els sistemes operatius iOS 15.1, iPadOS 15.1, macOS 12.1, tvOS 15.1 o watchOS 8.1 admeten la identitat digital de l'Administració autonòmica
- Qualsevol persona usuària amb l'última versió actualitzada del sistema operatiu d'Apple pot treballar amb els certificats digitals emesos per Istec, a través de la seua marca ACCVTots els dispositius de la multinacional Apple amb sistemes operatius iOS 15.1, iPadOS 15.1, macOS 12.1, tvOS 15.1 o watchOS 8.1 ja reconeixen correctament els certificats electrònics i d'identitat digital que emet la Generalitat.

En concret, des del passat 25 d'octubre, la companyia multinacional nord-americana reconeix els certificats electrònics i d'identitat digital emesos per la Generalitat Valenciana com a serveis de plena seguretat i confiança electrònica.

En aquest sentit, el director gerent de la societat Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació (Istec), Juan Alegre, ha ressaltat que, amb la publicació de les noves versions dels diversos sistemes operatius d'Apple, "el nostre certificat arrel ja apareix preinstal·lat en aquests dispositius, amb la qual cosa qualsevol persona usuària amb l'última versió actualitzada del sistema operatiu d'Apple pot treballar amb aquests certificats".

D'aquesta manera, es posa en relleu la protecció i seguretat dels certificats electrònics que emet actualment Istec, dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

A partir d'ara, els usuaris i les usuàries d'Apple que actualitzen el seu sistema operatiu podran utilitzar de manera correcta i segura els certificats digitals emesos per Istec, a través de la seua marca ACCV (Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica).

"Aquest coneixement ens permet millorar molt la qualitat i la seguretat dels serveis d'administració electrònica que es presten des de la Generalitat a tota la ciutadania i empreses, independentment del dispositiu utilitzat per a relacionar-se amb l'Administració", ha subratllat Juan Alegre.

En aquest sentit, el director gerent d'Istec ha recordat que el passat mes d'agost la multinacional Apple reconeixia els certificats digitals de la Generalitat emesos per l'empresa del sector Istec sota la seua marca ACCV "com a serveis de plena confiança electrònica i des d'Apple es va informar que aquest reconeixement es reflectiria en els seus dispositius a final del mes d'octubre".

De la mateixa manera que Apple, amb anterioritat es van unir Google, Microsoft i Mozilla Foundation en el reconeixement dels certificats digitals ACCV, que és el distintiu amb el qual Istec presta els serveis de confiança electrònica i identitat digital a persones usuàries i entitats.

Igualment, amb aquest reconeixement s'aconsegueix una demanda històrica d'entitats i persones usuàries dels seus serveis, que fins al moment trobaven determinades alertes de seguretat per a la seua utilització en aquests dispositius, malgrat la validesa que tenen.

Juan Alegre també ha mostrat la seua satisfacció perquè amb aquest reconeixement es posa en relleu la confiança que existeix "en els certificats digitals de la Generalitat, que en l'actualitat suposen una xifra superior al milió d'actius, i els utilitzen ciutadans, entitats privades i estan presents en més de 500 entitats públiques de dins i fora de la Comunitat Valenciana".

Finalment, ha indicat que la decisió d'Apple de reconéixer els certificats electrònics "demostra la qualitat del servei que es presta, així com el reconeixement a la tasca de professionals que treballen per a millorar els serveis de confiança digital i per a portar-los a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana".