novetats

« Ves enrere

Convocatòria d'ajudes a la connectivitat en espais públics (WIFI4EU)

Convocatòria d'ajudes a la connectivitat en espais públics (WIFI4EU)

Convocatòria d'ajudes a la connectivitat en espais públics (WIFI4EU)

La Comissió Europea ha anunciat que la convocatòria d'ajudes a la connectivitat en espais públics (WIFI4EU) es publica el 7 de novembre a les 13h, obrint-se el procés d'inscripció per a municipis, associacions de municipis i empreses instal·ladores fins al pròxim 9 de novembre .
 
L'objectiu d'aquestes ajudes és impulsar la connectivitat en els espais públics, des de places i parcs fins a centres de salut i biblioteques.
 
Les ajudes consistiran en un bo per valor de 15.000 euros per als costos d'equipaments i punts d'accés, sent la licitació i el manteniment d'aquests serveis per part del municipi.
 
El programa preveu 120 milions d'euros fins a 2020, del qual es beneficiaran 8.000 municipis. Estan previstes altres tres convocatòries en els pròxims dos anys.
 
Per a poder beneficiar-se de les ajudes cal inscriure's a través de l'enllaç www.wifi4eu.eu, i omplir la sol·licitud.
 
Se seleccionaran els municipis per ordre de presentació de les sol·licituds (no dels registres). Es busca un equilibri geogràfic i es concedirà un mínim de quinze bons per país en la primera convocatòria. Només es pot obtindre un bo, podent participar els no seleccionats en posteriors convocatòries.
 
Una vegada seleccionats, els municipis podran llavors contractar les empreses instal·ladores registrades o col·laborar amb una empresa local de la seua elecció, que haurà d'inscriure's llavors abans de conducta a la instal·lació dels serveis.