Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere García Duarte: “La labor de les i els programadors informàtics és fonamental per al bon funcionament dels servicis públics”

García Duarte: “La labor de les i els programadors informàtics és fonamental per al bon funcionament dels servicis públics”

García Duarte: “La labor de les i els programadors informàtics és fonamental per al bon funcionament dels servicis públics”

  • La Generalitat commemora el Dia Internacional del Programador amb una jornada organitzada en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, ha assegurat este dimecres que “la labor de les i els programadors informàtics és fonamental per al bon funcionament dels serveis públics en les administracions públiques”.

García Duarte ha recordat que la professionalitat d'este col·lectiu “permet traduir les necessitats de la societat i de l'Administració a un llenguatge preparat per a dissenyar solucions tecnològiques que fan més fàcil la vida de les persones”.

El responsable de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ha valorat la presència d'este perfil en l'Administració perquè, en la seua opinió, “les aplicacions, webs i servicis digitals que desenvolupen ens permeten millorar els servicis públics i reduir despeses relacionades amb desplaçaments, ús de paper, etc., així com la petjada ambiental de la nostra activitat administrativa”.

García Duarte ha destacat que el perfil de programador “compta amb molta ocupabilitat i està molt demandat tant en l'empresa privada com en l'Administració, i esta demanda seguirà en augment en els pròxims anys. Per exemple, actualment, comptem amb més de 1.500 persones treballant en labors de programació per a la DGTIC”.

‘Enginyeria del programari. Present i futur del desenvolupador d'aplicacions’

El director general de TIC ha fet estes declaracions en el marc dels actes de commemoració este dimecres del Dia Internacional del Programador, entre els quals es troba la jornada ‘Enginyeria del programari. Present i futur del desenvolupador d'aplicacions’, organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV), en col·laboració amb la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública, a través de la DGTIC.

La trobada, que es realitza esta vesprada a les 18 hores, en l'edifici Veles e Vents, compta amb la participació de persones expertes del sector, d'àmplia trajectòria en diferents àmbits tècnics i de negoci, que debatran sobre el paper actual i l'evolució de les i els desenvolupadors en el marc d'una societat cada vegada més tecnificada.

L'objectiu de la jornada és compartir coneixements i experiències per a reconéixer professionals de l'enginyeria del programari, així com analitzar els avantatges i riscos que comporten en este àmbit d'activitat tant la intel·ligència artificial generativa com les plataformes de desenvolupament d'aplicacions low-code i no-code, per a les quals no es necessiten coneixements avançats de programació. A més, en el fòrum s'informarà sobre oportunitats professionals basades en les necessitats contrastades de les empreses.

L'obertura de la jornada serà a càrrec del director general de TIC, José Manuel García Duarte, i del president del COIICV, Alejandro Blasco, i continuarà amb la conferència inaugural ‘Evolució de l'enginyeria del programari: del materialisme a l'humanisme’, de Javier Garzás, expert en metodologies de desenvolupament àgil i amb una àmplia trajectòria professional i acadèmica en el món de l'enginyeria del programari.

A continuació, serà el torn de la taula redona sobre el futur del desenvolupador de programari a la Comunitat Valenciana, que moderarà Laura Olcina, directora gerent de l'Institut Tecnològic d'Informàtica (ITI). En este debat participaran Fernando Salom, CTO de Rude; José Ramón Vilar, director d'operacions de Nunsys; Antonio Tórtola, Solutions & Innovation Lead en la Technical Solutions Area (TSA) d'Encamina, i Cristian Ruiz, mànager d'Information & Technology Division de Robert Walters. La jornada finalitzarà amb un espai per al debat entre les persones assistents.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial