Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat inverteix més de 30 milions d’euros en la construcció de dos edificis nous a l’arxiu logístic de Riba-roja

La Generalitat inverteix més de 30 milions d’euros en la construcció de dos edificis nous a l’arxiu logístic de Riba-roja

La Generalitat inverteix més de 30 milions d’euros en la construcció de dos edificis nous a l’arxiu logístic de Riba-roja

  • Arcadi España: “Volem ampliar els serveis de la Direcció General de Tecnologies de la Informació per a avançar en la digitalització i construir un centre de reserves estratègiques de material sanitari”
  • La Conselleria d’Hisenda licita per 1,47 milions la redacció del projecte i de direcció d’obra de les fases III i IV del complex
  • Les noves fases III i IV tindran una superfície de 26.000 metres quadrats i seran autosuficients energèticament, gràcies a la instal·lació d’energia fotovoltaica a les cobertes dels edificis
Riba-roja.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat “invertirà més de 30 milions d’euros en la construcció de dos nous edificis a l’arxiu logístic de Riba-roja, en concret en les fases III i IV”.

Arcadi España ha assenyalat que l’objectiu d’aquestes obres és “aprofitar tot l’espai que té la Generalitat a l’arxiu de Riba-roja per a ampliar els serveis de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), per a avançar en la digitalització de la Generalitat, així com un espai destinat a Sanitat per a satisfer les necessitats d’emmagatzematge, logística i conservació de material sanitari suficient i reserves estratègiques”.

El responsable d’Hisenda ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat aquest dimarts junt amb la directora general del Sector Públic i Patrimoni, Isa Castelló, al Complex Logístic i Arxiu Intermedi de la Generalitat a Riba-roja.

Arcadi España hi ha anunciat la licitació de la redacció del projecte i de direcció d’obra de les noves fases III i IV per a l’ampliació de l’arxiu logístic de Riba-roja per un import d’1,47 milions d’euros (IVA inclòs), amb una duració estimada de les obres d’entre 18 i 30 mesos.

Les fases III i IV tindran una superfície de 26.000 metres quadrats, que se sumen als 108.000 metres lineals que alberguen els depòsits d’arxiu actualment en la fase II, així com a l’edifici en el qual s’emmagatzemen els béns mobles dels diversos departaments del Consell en la fase I.

Inicialment, la fase III donarà solució d’espai a l’Arxiu Intermedi de la Generalitat en albergar nous depòsits, mentre que la fase IV es destinarà al depòsit de productes sanitaris i com a espai polivalent per a la DGTIC.

Arcadi España ha justificat el projecte de construcció de les fases III i IV “perquè la Generalitat s’està adaptant als nous temps de la digitalització i de la transició energètica, al mateix temps que estem aprenent de les lliçons de la pandèmia de la COVID-19”.

Per això —ha continuat el conseller— “es posa de manifest la necessitat de disposar d’equipament logístic suficient per a satisfer les necessitats d’emmagatzematge i conservació adequats de material sanitari en cas que hi haja situacions d’emergència sanitària, al mateix temps que ampliem l’espai amb què compta actualment la DGTIC per a avançar en la digitalització de l’Administració”.

Autosuficiència energètica de tot el complex

Tal com succeeix amb les fases I i II, les noves fases que es liciten seran autosuficients energèticament, gràcies a la instal·lació d’energia fotovoltaica a les cobertes dels edificis, amb unes superfícies de 4.000 metres quadrats i 8.000 metres quadrats, i amb potències de 216 kW i 290 kW, respectivament.

Arcadi España ha assenyalat que, malgrat la dimensió del complex, “totes les fases tindran capacitat energètica suficient procedent d’energia renovable per a autoproveir-se”, i hi ha afegit que s’estima que aquestes dues noves fases “eviten l’emissió anual de 271 tones de CO₂ a l’atmosfera, o l’equivalent a plantar 280 arbres”.

Cal destacar que amb l’objectiu de millorar la seguretat i l’eficiència energètica de les instal·lacions de l’Arxiu Intermedi, en 2019 ja es va procedir al canvi de les refrigeradores, la revisió de tota la instal·lació elèctrica, així com la instal·lació d’un sistema d’autòmats que controlen les variables climàtiques en els depòsits, que redueixen el consum d’energia.

Tecnologia BIM

Per a la redacció d’aquest projecte, la Generalitat exigirà als licitadors l’ús de la tecnologia BIM (Building Information Modeling), una nova eina de construcció completament digitalitzada i en format 3D.

En concret, es realitzarà un modelatge complet de l’obra, que permetrà posteriorment a la Direcció General de Patrimoni iniciar de manera exacta qualsevol obra o reforma amb estalvi de costos, més sostenible i amb més eficiència.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial