Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere La Generalitat posa en marxa els seus primers cursos online totalment adaptats a mòbils i tauletes tàctils

La Generalitat posa en marxa els seus primers cursos online totalment adaptats a mòbils i tauletes tàctils

La Generalitat ha començat aquest dijous a impartir els primers cursos online gratuïts totalment adaptats a mòbils i tauletes tàctils, des de la seua plataforma formativa eFormación (www.formaciondeportiva.es).

Els cursos es desenvolupen a través de la tecnologia Moodle. Aquesta es caracteritza per l'ús de programari lliure (amb el qual no cal el pagament de llicències) i per oferir entorns d'aprenentatge cooperatiu molt flexibles, que faciliten la comunicació de docents i estudiants i que permeten incloure una gran varietat d'activitats, ja que els recursos que el docent lliura als alumnes poden ser de qualsevol font i amb qualsevol format.

D'aquesta manera, es millora l'accés a la formació en línia a persones amb dificultats quant a renda o lloc de residència, alhora que es proporcionen valuoses oportunitats educatives a l'alumnat amb diversitat funcional. En definitiva, es fomenta la formació i la inclusió digital del conjunt de la societat.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha destacat que "l'accessibilitat és un element fonamental per a promocionar el desenvolupament social i la igualtat. Per això, estem potenciant la inclusió digital de tota la societat, sense deixar de costat cap col·lectiu".

"A més, volem fomentar un altre canvi, el que pretenem generar cap a un nou model econòmic i productiu. Com més àmplia i millor siga la formació disponible, més gran serà la capacitat de la ciutadania per a trobar una ocupació i innovar, cosa tan necessària a hores d'ara", ha explicat Aguiló. Per tant, "hem de seguir esforçant-nos per a formar digitalment la ciutadania, tots els col·lectius, per a ajudar-los a adaptar-se a l'evolució de la tecnologia i a les condicions del mercat de treball".

El director general ha explicat que la utilització de programari lliure s'alinea completament amb la directriu aprovada per el Ple de les Corts que promou el seu ús en l'Administració autonòmica, on es persegueix entre altres objectius, la independència tecnològica i l'estalvi en l'adquisició de llicències.

En aquest sentit, des de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic s'està adaptant la plataforma de formació online de la Generalitat, migrant des d'una tecnologia obsoleta i de pagament a una tecnologia lliure que garanteix la mobilitat i l'accessibilitat. De moment, encara conviuen ambdós sistemes, però l'objectiu és que a la finalització del procés tots els cursos existents es troben disponibles en aquesta nova tecnologia de programari lliure i siguen accessibles des de mòbils i tauletes tàctils.

La plataforma formativa de la Generalitat ofereix aprenentatge electrònic i dóna servei a múltiples organitzacions (SERVEF, IVAP, IVAJ, CdT, etc.), que la utilitzen per a oferir cursos per Internet des dels seus distints campus.

Cursos disponibles

Els primers cursos estan disponibles des de hui per a uns 400 alumnes i són els que imparteix l'Escola de l'Esport de la Generalitat per a entrenadors esportius (www.formaciondeportiva.es) sobre bases del comportament esportiu; activitat física adaptada i discapacitat; primers auxilis; i organització esportiva.

Així mateix, la Generalitat posarà en marxa en les pròximes setmanes els formats Moodle d'altres quatre cursos dirigits al públic en general, des del seu portal SAPS de formació online gratuïta (saps.gva.es). Els cursos formaran 400 alumnes en tramitació electrònica, xarxes socials i comerç electrònic per a microempreses i autònoms i en l'ús d'eXeLearning.

També, està ja disponible el nou curs "L'AulaMoodle d'eFormació" per a ensenyar als alumnes a utilitzar l'aplicació Moodle i ajudar-los a adaptar-se al canvi en la plataforma.

El primer semestre de l'any la Generalitat ha oferit cursos referits a matèries com a ús d'Internet per a menors; xarxes wi-fi i P2P; llenguatge de signes; dispositius mòbils iOS i Android; reciclatge de residus d'origen domèstic; intel·ligència emocional; i gestió de la seguretat en el correu electrònic, entre d'altres. Així mateix, ha previst actualitzar l'oferta a la ciutadania amb un nou paquet formatiu que inclou cursos orientats a l'alfabetització digital.

Avantatges

Entre altres avantatges, Moodle compta amb una gran diversitat d'elements per a promoure l'aprenentatge, com a aplicacions mòbils; versions en distints idiomes; l'ús de tècniques de gamificació (basades en la mecànica del joc), per a augmentar la motivació i la implicació dels alumnes; o la incorporació de cursos MOOC, que s'imparteixen de forma massiva i gratuïta.

La plataforma eFormació compta amb un mateix panell de control per a totes les organitzacions participants, que planifiquen els seus plans de formació i mostren els cursos que ofereixen, la ubicació, les dates, etc. Tota aquesta informació pot consultar-se en la web www.eformacion.gva.es.

En els seus quinze anys d'història, eFormació ha oferit més de 700 cursos diferents de diverses organitzacions, que ofereixen formació a la ciutadania i als empleats públics. D'aquests, actualment romanen actius prop de 500 i, en les noves edicions, els cursos aniran progressivament adaptant-se a Moodle per a ser totalment accessibles, també des de mòbils i tauletes tàctils.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial