Organismes

Portals

Navegación: Unión Europea

Enllaços

t'interessa

Actualitat

Ves enrere Hisenda llança la campanya Més Segurs amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat de la Informació

Hisenda llança la campanya Més Segurs amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat de la Informació

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, a través del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-cv), llança dilluns que ve la campanya de conscienciació Més Segurs amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Seguretat de la Informació.

La iniciativa dirigida als empleats públics, a través d'un correu electrònic del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, amb l'objectiu de fomentar la cultura de seguretat de la informació i recordar la importància de l'ús responsable de les tecnologies en el lloc de treball.

L'objectiu d'esta campanya de conscienciació és la promoció de les bones pràctiques en matèria de seguretat de la informació entre el personal de la Generalitat i donar a conéixer els riscos a què estan exposats els usuaris, els sistemes d'informació corporatius que manegen i la informació que emmagatzemen.

Per a això, al llarg dels pròxims dotze mesos CSIRT-cv difondrà un correu electrònic amb consells, recomanacions i bones pràctiques que poden ajudar a fomentar l'ús segur de les TIC, tant en l'àmbit professional com el personal.

El primer consell es difondrà el dia 30 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Seguretat de la Informació, i se centrarà en el tractament de la informació i els sistemes d'emmagatzemar-ne.

CSIRT-cv

CSIRT-cv és un centre dependent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) i va ser el primer de resposta a incidents creat a Espanya amb caràcter autonòmic. Actualment, està evolucionant per a ampliar les seues capacitats i orientar-se cap a un objectiu més global, la seguretat integral i poder afrontar així, les noves amenaces.

El centre desplega una intensa activitat d'estudi, anàlisi i protecció, gràcies a un equip multidisciplinari de personal tècnic, especialitzat en els diferents àmbits de la seguretat i dedicat a desplegar mesures preventives i reactives per a mitigar els incidents de seguretat informàtica.

CSIRT-cv emet diàriament informes de més de 50 organismes de la la Xarxa Corporativa de la Generalitat i contribuïx a augmentar la confiança en la xarxa de ciutadans i empreses de la Comunitat, els quals disposen d'una àmplia oferta formativa gratuïta a través del seu portal (www.csirtcv.gva.es), de la qual ja s'han beneficiat més de 28.000 persones.

CSIRT-cv realitza, a més, una intensa activitat de difusió i conscienciació, a través de múltiples campanyes difoses en els seus perfils en les xarxes socials Facebook (www.facebook.com/Csirtcv) i Twitter (twitter.com/Csirtcv), on ja compta amb més de 4.200 seguidors. Entre estes, destaquen les dirigides als més xicotets o a l'ús de Whatsapp. Este mateix mes, ha conclòs una campanya especial que pretenia alertar de les estafes més freqüents en Halloween.

Al seu torn, ha generat una sèrie de publicacions per a difondre pràctiques segures i oferir consells sobre l'ús de qualsevol tipus de dispositius, aplicacions i programes.

novetats

El Consell autoriza un convenio con la UPV para financiar la Cátedra de Inteligencia Artificial aplicada a la Administración Pública

El convenio, dotado con un presupuesto de 60.000 euros, cubre la realización de estudios y actividades destinadas a potenciar la aplicación de la IA en los servicios públicos durante el ejercicio...

La Generalitat emet més de 5.000 certificats de signatura electrònica per videoidentificació

Este mètode consistix en un procés de verificació on es confirma la identitat d’una persona amb total garantia, a través d’un videoenregistrament mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial