Actualitat

Ves enrere La Generalitat agilitza la tramitació digital per a aprovar només en un dia les llicències de pesca marítima recreativa

La Generalitat agilitza la tramitació digital per a aprovar només en un dia les llicències de pesca marítima recreativa

La Generalitat agilitza la tramitació digital per a aprovar només en un dia les llicències de pesca marítima recreativa

- La pesca marítima recreativa es realitza per esport o afició des d'embarcació, modalitat submarina o terra
- Els nous tràmits reduiran els temps d'espera i faciliten el pagament directe de les taxes a més de 72.000 persones que ho sol·licitenLa Generalitat ha millorat els tràmits telemàtics per a l'obtenció de llicències marítimes de pesca recreativa a la Comunitat Valenciana, a fi d'agilitzar tot el procés i reduir el temps d'espera de les autoritzacions, que es podran obtindre inclús en el mateix dia en algunes modalitats.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha transformat els antics tràmits digitals genèrics per a crear un tràmit específic destinat a l'obtenció d'aquestes llicències, de manera que se simplifica tot el procés a la ciutadania.

Les llicències per a la pesca marítima recreativa en aigües interiors de la Comunitat Valenciana autoritzen els seus titulars per a poder dur a terme la pesca que es realitza per afició o esport, sense cap retribució i sense ànim de lucre.

La pesca marítima recreativa es pot exercir des de terra, a peu des de la costa; des d'una embarcació, que ha d'estar inscrita en la llista corresponent del Registre de matrícula de vaixells, o submarina, que es practica bussejant a pulmó lliure, sense utilitzar cap mena d'element que permeta la respiració en immersió, ni mitjans mecànics de propulsió.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), José Manuel García Duarte, ha assenyalat que els nous tràmits "precarreguen les llicències en la base de dades, pendents només de l'acceptació de la documentació i la signatura de la resolució, i permeten el pagament directe de les taxes a través de la plataforma de tramitació electrònica, la qual cosa permet al personal empleat públic poder completar els tràmits de manera pràcticament immediata".

Segons el director general d'Agricultura i Pesca, Toni Quintana, del conjunt de llicències de PMR, "les corresponents a la modalitat de pesca des de terra són, amb diferència, les que suposen en nombre més gran, al mateix temps que són les que requereixen menys requisits".

"Amb aquesta aplicació ?explica Quintana? se n'ha simplificat la tramitació i s'agilitzarà sensiblement; s'espera que s'incremente notablement el nombre de sol·licituds telemàtiques i, per tant, que supose una millora en la tramitació d'aquestes llicències".

De fet, en el cas de les llicències més senzilles, les de pesca des de terra sense embarcació, s'ha establit un mecanisme de tramitació i resolució conjunta molt simplificat per al personal empleat públic, que ajuda a reduir el temps d'espera de la ciutadania que sol·licita aquestes llicències. Així, es pot descarregar la llicència generada només 24 hores després d'haver fet la sol·licitud, independentment del volum de llicències telemàtiques sol·licitades en el mateix període.

El nombre de llicències marítimes tramitades anualment ronda les 19.000, i s'estima que 3.500 de les quals seran telemàtiques, encara que s'espera que amb la nova aplicació augmente el nombre de persones que les sol·licite a través de mitjans telemàtics. La previsió és que hi haja unes 72.000 persones que potencialment podrien demanar aquest tipus de llicències.